Lucifer 4. Sezonu ile Geri Döndü

Lucifer abimiz 4. Sezonu ile Netflix'de - Foto: Netflix

Evet oldukça geç kalınmış bir yazı ve evet ilk üç sezonu izlediyseniz muhtemelen bu sezonu da izlediniz ama mümkün olduğu kadar 4. sezon ile ilgili spoiler veya "süpriz bozan" vermeden izlenimlerimi anlatmaya çalışacağım.

Lucifer'ın ilk üç sezonunun yayıncı kuruluşu olan "Fox" diziyi iptal etmeye karar vermişti. Bu haber diziyi sevmeme rağmen bende büyük bir hayal kırıklığı yaratmamıştı. Şeytan'ın cehennemde canı sıkılınca işini gücünü bırakıp L.A.'e gelmesini ve kendisine bir eğlence mekanı açıp, her şeyden uzaklaşması, bir dedektife aşık olması ve dedektife cinayetleri çözmesi için yardım etmesi gayet ilgi çekici olsa da, bir yerden sonra hikayenin kendini devamlı tekrarlaması bazen sıkıcı olabiliyordu. Dizinin Marvel çizgi romanı uyarlaması olduğunu biliyorum ama hikaye olarak bana biraz "The Mentalist" dizisini anımsattı. "Teresa Lisbon" - "Patrick Jane" ikilisi ile "Chloe Decker" - "Lucifer Morningstar" ikilisi birçok yönden birbirlerine benzediği için aslında daha önce izlediğim bir hikayenin farklı bir versiyonunu izliyormuşum izlenimini vermişti. Baya baya uzun cümleler oldu yazarken yoruldum. Neyse dediğim gibi hikaye olarak ilgi çekici ama bir yerden sonra tempo düştüğü için Fox diziyi iptal etmişti.

Sonrasında Lucifer hayranları toplandı, dizimizi iptal edemezsiniz, dizimizi geri verin, #SaveLucifer hastaglerine Netflix, Hulu ve HBO gibi platformlarını da etiketleyince, Netflix ben bu diziyi kurtarayım dedi ve dizinin fanatiklerini sevindirdi. 4.Sezon çekildi ve Netflix'de yayımlandı. Uzun bir girişten sonra dizinin bu sezonunda bizi neler bekliyor kısaca bir göz atalım.


Evlenin de kurtulalım
Chloe ablamız 3. sezonun sonunda yaşadığı olayları atlatamaz ve uzun bir Avrupa seyahatine çıkar. Eski eşi olan Dan Espinoza abimiz, Charlotte'un ölmesini kabullenemez. Mazikeen, Chloe ve Trixie gittikten sonra boşluğa düşer. Chloe, Mazikeen'in aslında şeytanın yancısı olduğunu öğrenince kızını Mazikeen'den uzak tutmaya çalışır. Amenadiel ile Linda'nın ilişkileri arap saçına döner derken diziyi konu olarak toparlamak zorunda kalmışlar. Bu kadar kaos sıkıcı olabilir diye düşünüp Eve yani Havva karakterini de bu sezona ekleyip işleri biraz daha karıştırmak istemişler. Eve karekteri diziye biraz canlılık getirmiş, biraz hareket katmış ama yine de bu sezon Netflix'in umduğu kadar iyi bir sezon olmamış. Aslında potansiyeli olan bir dizi ama bir türlü istenilen seviyeye gelmeyi başaramadı. Bu sezon tamamen karekterlerin kendilerini sorgulaması ve kim olduklarını anlamaya çalışması ile geçti. Amenadiel, Linda, Mazikeen, Chloe, Ella, Eve, Lucifer diye uzayan bu listedeki karakterlerin kimlik bunalımları ve sezon sonuna doğru kim olduklarını ve ne istediklerini anlamalarıyla sezonu bitirdik. Karekterlerin kimlik bunalımlarının içine saplanıp kaldığımız için eğlenceli kısımdan biraz uzaklaştık. Açıkçası eğlenceli kısımdan ne kadar uzaklaşırsak dizi o kadar sıkıcı bir hal almaya başlıyor. Dediğim gibi çok fazla spoiler verip dizi zevkinizi mahvetmek istemiyorum ama sanırım birkaç şeyden bahsedeceğim.


Uyarı! Kendimi tutamayıp spoiler verdiğim kısıma geldik.


Sanırım senaristler bu sezon öncesi oturup, bu dizinin izlenmesi için bir seksi kadın rolüne ihtiyacımız var ne yapsak ne yapsak diye düşünmüşler. İlk üç sezonda en çok vurgu yapılan günahlar listesinde ihtiras, seks, yalan ve aldatma vardı. Lucifer'ın bir çok güzel kadınla beraber olması ve sezon genelinde seksi bir ablanın boy göstermesi gerekiyordu. 1. Sezonda Mazikeen seksi kadın rolünde iken 2. ve 3. Sezonda bu rol Charlotte karekterindeydi. Yani her sezon illa bir seksi abla boy gösterecek mantığı var.

Mazikeen karekteri giderek ailemizin sevimli yardımcı iblisine kaydı ve özellikle ilk sezon seksiliği ile öne çıkan Lesley Ann-Brandt ablamız daha sonra sevimli bir rolle karşımıza çıktı. Chloe zaten dizinin başından beri muhafazakar anne rolünde olduğu için onu seksi kıza çevirme şansları neredeyse yok. Bu sezon Ella Lopez (Aimee Garcia) biraz daha seksi kadın olarak karşımıza çıkmış ama şirin minyon ablamızın olayı seksi olmak değil. Charlotte da öldğüne göre bu açığı birinin kapatması gerekiyordu ki bu karakter Inbar Lavi'nin canlandırdığı Eve yani bizim bildiğimiz adıyla Havva karakteri olmuş. Tam bir baş belası. Sorun çeken bir karakter. Ayrıca Chloe ile Lucifer arasına birilerini koymaları gerekiyordu. Bu karakter de Eve oldu. Konu uzayınca kabak tadı vermeye başlıyor. Eve tamamen konu uzasın da bize malzeme çıksın demek için konulan bir karakter. Aslında gidişata aman aman bir etkisi yok. Maksat Eve üzerinden Chloe'yi kıskandıralım da aslında Lucifer'a deliler gibi aşık olduğunu anlasın, dizinin sonunda da beni bırakma Lucifer desin. Dedi mi ? Evet dedi. Lucifer Chloe'yi bırakıp Cehenneme gitti mi ? 4. Sezon finalini şaşaalı hale getirmek için gitti.

Dizinin belli bir kısımdan tepki aldığı bilinen bir gerçek. Meleklerin, Şeytanın, Adem ile Havva'nın yani kısacası dini birçok şeyin işleniş tarzı baya bir tepki çekti. Aslında bu dizinin bu kadar uzun sürmesi bile benim için şaşırtıcı. Benzer konuya sahip, Vertigo uyarlaması olan Constantine dizisi ilk sezonunun ardından final yapmak zorunda kalmıştı. Ella karakterinin sezon başında artık Tanrıya inanmıyorum demesi ve sezon sonuna doğru yanlış yaptım Tanrıya inanıyorum şeklinde geri dönüşü, tamamen tribünlere oynamaktı.


Lucifer 5. ve final sezonu ile geri dönecek. Bakalım adam akıllı bir senaryo ile final yapmayı becerebilecekler mi ?

Bu arada Çizgi romanda karekterlerin işlenmesi ile ilgili birkaç ilgi çekici yazı buldum. Buraya ve buraya bakabilirsiniz.

NETFLIX'de Lucifer'ı izle

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.