Venom : Zehirli Öfke İncelemesi (Spoiler Yok)


Filmin dün IMAX versiyonunu izledikten sonra, en son söyleyeceğim şeyi başta söyleyeyim bu film Venom falan değil. Bizi Venom diye kandırdılar. Kandırdılar diyorum çünkü, çizgi filmde uzay mekiğimiz San Francisco'nun meşhur kırmızı köprüsü Golden Gate'in (en azından ben öyle hatırlıyorum) yanına düşüyor ve örümcek adam da kendilerini kurtarmaya çalışırken Venom ile tanışıyor.

Venom karakteri yine çizgi filmlerden hatırlayabildiğim kadarıyla pek de sempatik olmayan bir karakter ve örümcek adamdan sonra düşmanı olan başka bir karakterde tekrar vücut buluyor diye hatırlıyorum. Böyle bir giriş yapmamın nedeni şu filmde örümcek adam olmadığı için sanırım farklı bir hikaye yazma gereği duymuşlar.

Filmde Venom, sempatik olmayan çirkin bir karekter olarak değil de, Deadpool gibi sempatik bir anti kahraman olarak yansıtılmış. Deadpool'un ekmeğini çok güzel bir şekilde yedikten sonra, bizim elimizde bir de Venom diye güçlü bir karekter var onu da anti kahraman olarak piyasaya sürelim demişler.


Filmin ilk yarısı karakterleri tanıtmakla geçtiği için baya bir sıkıcı olmuş. Çok durağan bir ilk yarı seyrettikten sonra aksiyon dolu bir ikinci yarı izledik. İlk yarıdaki bazı sahneler biraz ürpertici olmuş. Bunun uyarısını yapalım. Tom Hardy gerçekten de çok başarılı bir performans sergilemiş.

Marvel filmlerinin içerisinde Stan Lee'yi gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Bu filmde de sevgili Stan Lee yine küçük bir sahnede rol alarak filme renk katmış. Marvel filmlerinin olmazsa olmazı filmden sonraki son sahneler. Bu filmde de iki adet son sahne var. İlk son sahne filmin hemen sonrasında, ikincisi ise jenerikten sonra gelen sahne. Benim şahsi görüşüm ikinci son sahneyi beklemenize gerek yok. Son sahnelerle ilgili çok fazla bilgi vermek istemiyorum ama ilkinden bu filmin devam filminin geleceğini anlıyoruz. İkinci son sahne ise animasyon görüntülerinden oluşuyor.



Son olarak film müziğini Eminem yapmış. Gayet başarılı bir parça olmuş. Aşağıdan klibini izleyebilirsiniz.


Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.