Steam ve Google Play Store'da Bulabileceğiniz Başarılı Oyunlar


Dünkü yazımda bu akşam saat 20.00 civarında büyük yaz indirimlerinin başlayacağını sizlerle paylaşmıştım. Bugün de hem Steam platformunda hem de Android (Google Play)'de bulabileceğiniz çoklu platform desteğine sahip oyunlardan bahsedeceğim. Bu oyunların bazılarını telefonda, bazılarını da bilgisayarda oynadım. Belki bu akşam için çerezlik bir iki oyun bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım 😉

Leo's Fortune


Damakta tat bırakan kısa ama eğlenceli bir oyun. Yeşil tontik bir kahramanımız var ve çalınan altınlarımızı toplamaya çalışıyoruz. Oyun ilk olarak mobil platformlar için çıktı ve ardından bilgisayara uyarlandı. Bu oyunu 2014 yılında cep telefonumdan bitirmiştim. Atmosfer ve hikayesi başarılıydı. Bilgisayar için ne derece başarılı olur sorusuna verebileceğim net bir cevabım yok. Steam platformunda fiyatının çok düştüğüne şahit olmadım ama bu akşam belki fiyatı düşebilir.

Google Play'de Leo's Fortune

Wonder Boy: The Dragon's Trap


Steam oyun önerilerinden bulduğum bir oyun. Zamanında "Sega Master System" platformu için çıkartılan oyunun tekrar elden geçirilmiş hali. Oyunu oynarken istediğimiz anda eski 8 bit görüntüsüne ve eski müziklerine geçiş yapabiliyoruz. Benim gibi ateri kültüründen gelen bir insansanız bu oyun muhtemelen ilginizi çekecektir. Oyunun müzikleri tekrar elden geçirilmiş ve bir orkestra tarafından kaydedilmiş. Güzel bir Remastered oyunu olmuş kısacası. Oyunun telefon versiyonunda 8bit geçişleri var mı emin değilim. Android versiyonu geçtiğimiz ay satışa çıktı, aşağıdaki linkten erişebilirsiniz. 

Google Play'de Wonder Boy: The Dragon's Trap

Limbo


Yine ilk önce cep telefonumda bitirdiğim ve atmosferinden etkilendiğim bir oyun. Gayet başarılı bir mantık - aksiyon oyunu. Oyun biraz karanlık ve kısa sürüyor ama verilen parayı hak ettiğini düşünüyorum. Google Play yorumlarında oyunda bir gizli geçit olduğundan bahsediliyor. Bu gizli geçide bütün başarıları kazandıktan sonra, sivrisineğin bulunduğu yerin altından ulaşabiliyormuşuz. Açıkçası bilmiyordum. Tekrar oynamak için bir bahanem oldu. Ayrıca Steam'den "Inside" oyunun da içinde olduğu paketi alabilirsiniz. Google Play'de Inside oyununu bulamadığım için bu listede yer vermedim.

Google Play'de LImbo

Don't Starve


Muhtemelen daha önce duyduğunuz bu oyun için çok fazla bir şey söylememe gerek yok. Ünlü bir hayatta kalma oyunu. Arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz "Don't Starve Together" isimli bir versiyonu da mevcut ama birlikte oynayabildiğiniz oyun Google Play Store'da yer almıyor.

Google Play'de Don't Starve

Machinarium


Point & Click tarzında bulmacaları çözerek ilerlediğimiz ve kız arkadaşımız Berta'yı kurtarmaya çalıştığımız sevimli bir oyun. Bazı bulmacalarını çözmek için Youtube'a baktığım doğrudur. 😑 Zamanında bu oyunun full sürümünü "Pc Net", "Chip" veya Level dergisi hediye etmişti. Hangi dergi olduğunu net olarak hatırlayamadığım gibi CD anahtarını nereye not aldığımı da hatırlamıyorum. Bu akşam indirime girmesi halinde alacağım oyunlar arasında yer alıyor.

Google Play'de MachInarIum

The Cave 


Birkaç farklı karakterle aynı anda oynayabileceğiniz, Sega tarafından piyasaya sürülen enteresan bir platform oyunu. Bölüm geçebilmek için bazı bulmacaları çözmeniz gerekiyor. Zamanında oynamaya başladığım ama yarıda bıraktığım bir oyun. Belki tekrar oynamanın vakti gelmiştir.

Google Play'de The Cave

This War of Mine 


Savaşı çok farklı bir açıdan ele alan bir oyun. Oyunu henüz oynayamadım. Yorumlarında çok başarılı bir hayatta kalma oyunu olduğundan ve oyunun savaş atmosferini çok iyi yansıttığından bahsediyorlar. Senin için de güzel bir indirim bekliyoruz "This War of Mine" ...

Google Play'de ThIs War of MIne

Grand Theft Auto: Vice City


Bu oyun için ne söylenebilinir ki ? Tepeden baktığımız GTA 1 ve GTA 2 oyunlarından sonra zamanına göre grafikleriyle çığır açan GTA 3 ve makyajlanmış haliyle GTA: Vice City. Oyunu her gördüğümde istemsizce gülümsüyorum. Belki bilgisayarda açıp tekrar oynamak istemeyebilirsiniz ama telefonda ve tablette geçmişi yad etmek için birebir. Rockstar Games GTA: San Andreas'ı da telefona uyarlamış. Biraz daha başarılı grafikler için ona da göz atabilirsiniz.

Google Play'de Grand Theft Auto: VIce CIty

Batman: The Telltale Series


Rahmetli Telltale firması, verdiğimiz kararlara göre hikayenin seyrini değiştirebildiğimiz oyunları yapan ünlü bir firmaydı. Hatta bu tarzdaki oyunlar göz önüne alındığı zaman en başarılı firmaydı da diyebiliriz. Bana göre yanlış büyüme stratejileri yüzünden iflas edip battılar. Batman hayranı olarak bu oyunu listeme koysam da değişik oyunları hem Steam'de, hem de Google Play'de mevcut. Bilgisayarda oynayıp bitirdiğim güzel bir oyun. Her iki platform için de optimizasyon sorunları olduğundan bahsediliyor ama ben bilgisayarda oynarken bir sıkıntı ile karşılaştığımı hatırlamıyorum. Ayrıca Türkçe dil yamasını internette bulabilirsiniz.

Google Play'de Batman: The Telltale SerIes

The Room


The Room, Point & Click tarzında gizemli bir odada geçen ve zorlayıcı bulmacaları çözmeye çalıştığımız bir oyun. Oyun sevilince bu oyunun üzerine üç tane daha oyun çıkardılar. Gayet popüler bir oyun olduğunu söyleyebilirim. 

Google Play'de The Room

Aslında bahsetmek istediğim birkaç tane daha oyun var ama o oyunları da ikinci bölüme saklayalım. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 🙋

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.