The Guilty / Suçlu 2021

     Netflix'de ne izleyeyim ne izleyeyim diye dolaşırken karşıma çıktı. Baktım başrollerinde Jake Gyllenhaal abimiz oynuyor. Gerilim türünde bir yapım. Enteresan dedim ben bunu şimdi izlemeyeyim en iyisi akşam Ezgi eve geldiğinde beraber açıp izleriz. 

    İsmini yazarken seksen kere kontrol ettiğim Jake Gyllenhaal abimiz gay bir kovboyu canlandırdığı "Brokeback Mountain" ile sükse yapmış olsa da ben kendisini 2010 yılındaki Prince of Persia filminden beri takip ediyorum. Sevdiğim bir oyun serisinin filmi olduğu için dikkatimi çekmişti. İzlenir mi ya bu derken Netflix hemen aşağıdaki fragmanı döndürmeye başladı.

    Enteresan bir film akşama saklayayım dedim ama maalesef film benim için bir hayal kırıklığı oldu. Bundan sonra okuyacağınız kısım tamamen spoilerdan oluşuyor. Ben izlerim diyorsanız bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Dikkat! Spoiler çıkabilir.

    Spoiler uyarısını yaptığımıza göre başlıyorum. Netflix hazır korona varken bütçeden kısalım millete bir sürü para vereceğimize bir adama parayı gömelim, ardından da bir film yapalım demiş. Filmin yönetmeni Antoine Fuqua da ben çözerim o işi siz rahat olun bana küçük bir yer verin tamam demiş. Öncelikle şundan bahsetmem gerekiyor, film bittikten sonra oynayanların ismi geçti 15 kişi ya var ya yoklar. Bu arada oynayanların 10 tanesinin sadece seslendirmesi var. Arkadaşları telefon hattından duyuyoruz. Bütün olaylar yukarıdaki fragmanın bulunduğu odanın içerisinde geçiyor. Çok özür dilerim yanlış oldu o ofisin içerisinde geçiyor. 2 oda + 1 tuvalet ile adamlar kocaman filmi bitirmiş. Covid-19 var bahanesiyle etliye sütlüye karışmadan film yapmışlar.

    Koca filmin tek bir yerde geçmesiyle ilgili en ufak bir problemim yok. Yukarıda yazdıklarımdan öyle anlaşılmış olsa da filmin bir sürükleyiciliği yok. Benim filmi beğenmememin en önemli olayı ne şiş yansın ne de kebap anlayışında olması. Alttan alta bir eleştiri yapıyor film. İşte polislerle ilgili bir sürü dava açılmış ama bunlardan sadece 4 tanesinde mi ne suçlu bulunmuşlar, geri kalanları cezalandırılmamış eleştirisi var. Bir yandan da olayı tam olarak anlatmadıkları üstü kapalı olarak geçtikleri 19 yaşında bir genci sebepsiz yere öldüren bir polisi de kahraman yapma çabaları var. Evet öldürdü ama bir sor niye öldürdü, psikolojisi yerinde değil aslında tanısanız çok iyi bir insan, bak adamın hayatı mahvoldu, polisler Amerika için canlarını ortaya koyar şeklinde her iki tarafın yalandan gönlünü alma çabalarını izledik. Önyargılı olmamalısınız katil papaz olayını da unutmamak gerekiyor.

    Bütün filmlerin bir veya iki oyuncunun performansı üzerine yığıldığı filmin %90'ında bu adamların yüzünün veya karakterin solo performansını izlediğimiz filmleri sevmiyorum. Bu film de maalesef bu tanıma uyuyor ve kendisini kötü filmler sınıfına koyarak uğurluyorum. Bu arada belki yine de izlemek istersiniz diye de aşağıya linki bırakıyorum.

NETFLIX'de The Guilty izle

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.