Bir Takım Değişiklikler

        Hayatımda tam anlamıyla değişikliklerin yaşandığı 2021 yılına bir göz atmak istedim. Ne gibi değişiklikler oldu diye düşünürken bir değişiklik daha yapıp buraya yazıyorum. Değişiklik üstüne değişiklik aman tanrım !

    2021 yılının ilk yazısını yazma konusunu bir tarafa koyarak bir şeyin kararını vermem gerekiyor. Bu yazı kronolojik olarak değişikliklerden mi oluşacak yoksa bütün her şeyi değiştiren ve tetikleyen değişiklikle mi başlayacak ? Klasik Acun Ilıcalı gerilimi verdikten sonra domino taşı etkisi yaratan değişiklikle başlayalım.

 Evlilik

    Çok uzun bir süre uğraştığımız ve şanssızlıklarımızı yenerek sonunda başardığımız şey. Evet, benim sözlüğümde "Evlilik" kelimesinin karşılığı olarak bu açıklama yer alıyor. Muhtemelen zaman içerisinde değişiklik gösterecek, sağına soluna yeni şeyler eklenecek ama şuan için durum bu şekilde.

    Malum geçen senenin Mart aylarından başlayarak ülkemizi kasıp kavuran bir "Covid-19" belası var. Kendisinden hala daha kurtulabilmiş değiliz. Kendisi bizim evlenmemizde, evliliğimizin gecikmesinde büyük bir rol oynadı. Kasım 2020'nin sonlarına doğru olan evlilik planımızı Ağustos 2021'e çekmek zorunda kaldık. Kayınpederimin yurt dışından geri dönememesi, aileleri bir türlü buluşturamamamız, anne ve babamın korona olması gibi nedenlerden dolayı bu şekilde bir erteleme yapıldı. Ailelerimizin düğün isteği de olduğu için yaz ayı koşuşturması ile birlikte medeni durumumda bir değişiklik meydana geldi.

    Yine evlilik başlığı altında da inceleyebileceğim bir olay var ama öncelikle Nisan ayına geri dönmek istiyorum. Havalar biraz daha ısınmaya başladığı için işe bisikletle gidip gelmeye başladım. Sağ olsun Eser sayesinde 2020 Haziranında bir bisiklet alıp, Covid zamanı ulaşım işini bu şekilde çözmüştüm. Havalar düzelmeye başlayınca da dediğim gibi bisikletle tekrar gidip gelmeye başladım. Önceleri pek umursamadığım ama yavaş yavaş beni sinir etmeye başlayan diz sakatlığım gün geçtikçe problem olmaya başladı. Bunun üzerine doktora gittim, MR çektirdim ve ön çapraz bağlarımın kopuk olduğunu öğrendim. 15 Nisanda ameliyat oldum ve yatış dönemim başladı. Bu süreç içerisinde yavaş yavaş kilo almaya başladım. Artık bisiklete binip ortalama 35 Km (Sabah & Akşam 17,5 Km) yol yapamıyordum. Koltuk değnekleri ile yürümeye çalışıyordum ve ameliyatımdan sonraki ilk 15 gün mümkün mertebe yatmam gerekiyordu. Üzerinden altı ay geçmesine rağmen düz koşularım esnasında sıkıntı yaşıyorum. Hatta şöyle söyleyeyim düz koşu yapamıyorum, sadece yürüyebiliyorum. Yeteri kadar antrenman yapmamam ve tarihimde hiç olmadığım kilolara ulaşmam bunda önemli bir etken. Sevgili günlük biran önce kilo vermem gerekiyor. 😔 

Antalya

    Aslında yabancısı olduğum bir şehir değil.  2010 - 2013 yılları arasında Antalya'da yaşadım. Çok güzel arkadaşlıklarım oldu. Bu arkadaşlıklarımın bir kısmı devam ediyor ve eşimle de bir arkadaşımın düğününde Antalya'da tanıştık. Evlilik kararı aldıktan sonra da Antalya'da yaşamaya karar verdik. Evlilik + Antalya değişimine ayak uydurmaya çalışıyorum. İnsan yaşlandıkça yeniliklere adapte olma konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Kendi konfor alanını terk etmek istemiyor. Kendime daha yaşlanmadın sen diyebilmek adına bu sınavı vermem gerekiyor. 

Google App Script

    Evlilikle beraber birçok yenilikler oldu. Yeni bir ev, yeni bir çalışma ortamı, yeni bir düzen. Home office olarak çalıştığım için kendime uygun birkaç ekleme yapmam gerekiyordu. Çalışma şeklimi de biraz değiştirmem gerekiyor. Platform ve mekandan bağımsız olarak bulut tabanlı bir sisteme geçmeye çalışıyorum. Bunun için Ocak ayının başından itibaren Google'ın geliştirdiği office alternatifi programları kullanıp, klasik office programlarının dışına çıkıp kodlama ile şuan yaptığım işi otomatikleştirmeye çalışıyorum. Javascript, SQL ve Office programlarından aşina olduğum VBA ile bir yerlere getirip, kendimi bu konuda daha fazla geliştirmek istiyorum. 

    Google App Script aslında uzun zamandır aklımda olan ve kendimi bu yönde daha da geliştirmek için neler yapabilirim diye üzerinde düşündüğüm bir konu. Genellikle kişisel içerikli yazılar yazmayı sevmiyorum. Ufak bir duyuru yazısı gibi yazmak istedim. Google Apps Script konusunda notlarımı buraya yazıp, takıldığım zaman geri dönüp neler yaptığıma bakmak istiyorum. Belki çıkardığım bu notlar bir gün birilerinin de işine yarar.  

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.