Netflix'in Son Marvel Kahramanı: Jessica Jones


Jessica Ablamız üçüncü ve son sezonu ile bizlere veda ediyor. İçimizde hala daha bir umut var ama sanırım bu oyuncu kadrosu ile izlediğimiz son Jessica Jones sezonuydu. Güle güle sabah akşam içip, milleti sağa sola fırlatan, canı sıkılınca çatıdan çatıya atlayıp, milleti gözetleyen Jessica reyiz. Vedamızı da baştan ettiğimize göre yavaş yavaş incelemeye geçelim.

Jessica Jones'un son sezonuna değinmeden önce bu mini evrenin birbiri ile etkileşim içerisinde olduğunu, bir dizide oynayan karekteri çok rahatlıkla başka bir dizide gördüğümüzü, hatta ve hatta 4 ana kahramanı Defenders dizisinde yan yana savaşırken gördüğümüzü hatırlayacak olursak, Jessica Jones'un üçüncü sezonu bu etkileşimden biraz uzak kalmış. Hikayeyi aslında en ufak bir şekilde etkilemeyen sadece kendisini hatırlatan Luke Cage abimizi son bölümde çok kısa şekilde gördük. 3. Sezon daha çok kahramanlarımızın kişisel gelişimine ve dönüşümüne odaklanmış bir hikaye ile karşımıza çıkıyor.

Dikkat! Spoiler çıkabilir.

Jessica geçen sezonda psikopat annesini kaybetmişti. Jessica'nın annesini öldüren kişi de Trish'di. Bunu zaten 2. sezonun son bölümünde izlemiştik. Bu olaydan dolayı ikilinin arası açık. Yine geçen sezonun sonunda Trish'in süper kahraman yetenekleri kazandığı ufak bir sahneyi görmüştük. Asansöre binerken ayağı ile telefonu tutmasından bahsediyorum evet. Güçleri olduğunu göstermek için biraz saçma bir sahneydi sonuçta arada ben de ayağımla telefon tutabiliyorum. Senaristler böyle bir ipucu koymuşlar 2. sezonun sonuna yapacak birşey yok. Son sezon yine klasik olarak 13 bölümden oluşuyor. İlk 6 bölümde köpek gibi sıkılıp hikayenin temellerini izliyoruz. Son 7 bölümde de asıl olaylar başlıyor ve sezonu bitiriyoruz. Netflix'in Marvel evreni dizileri genellikle bu tempoda ilerliyor.

Çok fazla spoiler vermek istemiyorum ama bu sezonda da bir adet psikopat kötü karekterimiz bulunuyor. Sezon kötüsü Gregory Sallinger abimiz. Kendini birçok alanda geliştirmiş, hobi olarak birkaç üniversite bitirmiş bir insan. Biraz tanıdık gelmedi değil 🙄. Geçen sezonun kötüsü Jessica'nın annesi, ilk sezonun kötüsü de Kilgrave olunca bu arkadaş biraz sönük kalıyor. Bu sezonda karşımıza çıkan, özel yetenekleri olan başka bir arkadaşımız da Erik Gelden. Çok enteresan bir yeteneği var. Açıkçası böyle bir gücümün / yeteneğimin olmasını istemezdim. Malcolm abimiz baya baya kendini buldu bu sezonda. Sevdiğimiz başarılı bir kardeşimizdi. Jeri Hogarth da bizleri şaşırtmayarak, iyi görünen ama aslında ne kadar kötü ve bencil olduğunu bu sezon bir kez daha gösterdi. Çizgisini bozmayan kötü karekterleri seviyorum.

Trish'in süper kahraman olmaya çalışıp kişilik bozukluklukları yaşadığı, Jessica'nın da etrafı toparlamaya çalıştığı bir sezon izledik. Genel olarak sezonu çok başarılı bulmasam da izlenebilir bir sezondu. Iron Fist'in ikinci sezonunu izledikten sonra bir yazı yazmıştım. Yazıyı yazdıktan hemen sonra dizilerin arka arkaya iptal edildiği haberlerini okuduk. Belki bu yazıdan sonra, Netflix'de veya başka bir platformda dizilerin devam edeceği haberini alırız. Kim bilir ? 🤷‍♂️

Daredevil ile başlayan, Jessica Jones, Luke Cage, Punisher, Iron Fist ve Defenders ile devam eden Netflix mini Marvel evreninin sonuna geldik. Jessica Jones'un üçüncü ve son sezonu ile birlikte artık bu dizilere veda etmenin vakti geldi. Marvel'ın bütün haklarını elinde tutan Disney, Netflix'den uçuk kaçık lisans ücretleri isteyince, saydığım dizilerin fişi çekildi. Aslında Disney, Disney+ platformu için kendi adına doğru bir karar aldı belki ama bu dizilerin yeni sezonlarını artık Netflix platformunda izleyemeyeceğiz. Zaten Disney yeni Marvel filmlerini de Netflix platformunda göremeyeceğimizi, sadece Disney+ platformuna özel olacağını açıklamıştı. Benim içimde halen bir umut Hulu gibi bir platformda - ki Disney'in hissesi var - dizilerin devam edeceği yönünde ama zaman ne gösterecek hep beraber göreceğiz.

NETFLIX'de JESSICA Jones izle

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.