Pardus 2011'i Usb Belleğinizden Kurun

Pardus 2011 kurmak için uzun zaman uğraştım ve sonunda kurdum. Pardus 1.1 sürümünden beri Pardus kuruyorum. Pardus 2011 sürümüne kadar hiç zorlanmadan kurmuştum. Pardus 2011 sürümü kurulum olarak biraz karmaşık geldi. Belki Netbook'a kurduğum için zorlanmış olabilirim ondan da emin değilim. Bu yazıyı yazmaktaki amacım farklı bir kurulum önerisinde bulunmak. 

İnternetten 64 Bitlik sürümü indirdim ve DVD'ye yazmaya çalıştım. En az 6 tane DVD yazdım ama bilgisayar yeniden başladığında kurulum yapmayı başaramadım. Bios'tan tüm ayarları doğru biçimde yaptım. Hatta Bios ayarlarını yapamadım mı diye orjinal Windows 7 DVD'sini taktım. Ayarlar doğru. Farklı hızlarda DVD yazdırdım ama sonuç olumsuz. Bu arada tekrar Pardus 1.1 sürümünden beri cd yazıp kurulum yaptığımı hatırlatayım.

Aklıma sonra USB ile kurulum yapmak geldi. Daha önceden bilgisayarım eski olduğu için USB'den kurulum özelliğini desteklemiyordu. Bu yüzden daha önce USB'den kurulum yapmak aklıma gelmemişti. İndirdiğim ISO dosyasını sanal sürücüyle açıp içindekileri USB'ye kopyaladım ama böyle yapınca emin olun işe yaramıyor. USB'den kurulum yapmak için yapmanız gereken birkaç şey var.


USB'den kurulum için;

  • İlk önce elimizde bir kurulum dosyası (ISO dosyası) olması gerekiyor
  • Daha sonra Win 32 Disk Imager yazılımını indiriyoruz.
  • Elimizdeki Iso dosyasının formatını img dosyasına çevirmemiz gerekiyor
  • Ultraiso isimli programla Iso dosyasını img formatına çevirebiliriz
  • Daha sonra en az 2 GB kapasiteli bir USB belleği bilgisayara takıyoruz
  • Win32 Disk Imager programı ile .img uzantılı dosyamızı bulup USB belleğimize yazdırıyoruz

  Bilgisayarınız USB'den kurulumu destekliyorsa DVD yazmakla hiç uğraşmayın derim. Boşu boşuna DVD harcamaya gerek yok...

Yorumlar

  1. Ubuntu iyi şimdilik, sen iyice bir kullan bakalım pardusu süper dersen ben de geçerim, ama süper demen lazım ona göre değerlendir :)

    YanıtlaSil
  2. Ben Pardus konusunda gereğinden fazla duygusal davranıyorum. Tek başına bir işletim sistemi kullanacak olsam Pardus kullanır mıyım? İşte bu kocaman bir soru işareti. Linux sürümleri içerisinde belki de en iyisi Ubuntu. Program çeşitliliği ve kararlılık açısından ön planda. O yüzden Ubuntu'yu bırak Pardus'a geç diyemiyorum. En azından şunu söyleyebilirim Pardus'da hiç küçümsenmeyecek, kesinlikle ve kesinlikle Linux dağıtımları arasında önde gelen bir işletim sistemi.

    YanıtlaSil
  3. hacı ben WinToFlash kullanıyom ya windows 7 fln kurmak içnde usb ye.. gayet kolay oluyo iso img fln da ugraşmana gerek yok WinToFlashda..

    YanıtlaSil
  4. @burak çelikkaya....wintoflash usb'den linux sürümlerini kurmak için kullanılabiliyormu?

    YanıtlaSil
  5. Hadi bakalım kuzi bu soru sana gelmiş :D

    YanıtlaSil
  6. "No DEFAULT or UI configuration directive found!"
    diyip;
    boot:_
    şeklide kalıyor :) Bi fikrin var mı ?

    YanıtlaSil
Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.