Duygusal Zekanın Ölçümü




Duygusal zekanın içerdiği öğelerden oluşan, insanın beceri, yeti, yetenek nitelikleriyle, özellikleriyle değerlendirmeye yarayan ölçekler vardır.

Soru: Bir erkek kedi bir ağaca çıkmış ve inmek bilmiyor. Kediyi o ağaçtan indirmek için ne yaparsınız?
Düşünün ve kariyer analizini aşağıda bulun:

1-Ağaca tırmanırsınız.
2-Ağaca merdiven dayayıp tırmanırsınız.
3-"Gel pisi pisi," diye seslenirsiniz.
4-Dişi bir kedi bulup ağacın altına getirirsiniz.
5-İtfaiye gibi kurtarıcı görevlileri ararsınız.

Sonuç: aşağıda......


1-Ağaca tırmandıysanız; cesur ve girişkensiniz. İyi bir "satış temsilcisi" olursunuz.

2- Ağaca merdiven dayayıp tırmandıysanız; hedefe nasıl ve ne yöntemlerle ulaşacağınızı planlayabiliyorsunuz. İyi bir " halkla ilişkiler müdürü" olursunuz.

3-"Gel pisi pisi," diye seslendiyseniz, saflık derecesinde iyimsersiniz. Ne yaparsanız, yapın, sakın kendi işinizi kurmayın.

4-Dişi bir kedi bulup ağacın altına getirdiyseniz; kendi işinizi kurup çok başarılı ve ünlü olabilirsiniz.

5-İtfaiye gibi kurtarıcı görevlileri aradıysanız; sorumluluğu başkalarına atmayı iyi beceriyorsunuz. "İyi bir üst düzey yönetici" olursunuz.

Prof. Dr. Özcan KÖKNEL'e göre;
Ayrıca:

6- Ağacı kesersiniz, böylece bundan sonra başka kedilerin çıkmasını da engellemiş olursunuz: Sizden mükemmel bir kamu yöneticisi olur.

7- "Bana ne?" deyip yolunuza devam edersiniz. Sizden yönetici olur mu bilmem ama çok iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olur.

8- Dişi kedi bulmak zor olacağından kendiniz dişi kedi kılığına girip ağacın altında cilve yaparsınız. Yönetici olamasanız bile magazin medyası peşinizi bırakmaz, şöhret olursunuz.

9- Kediyi silahla vurursunuz ve ağaçtan düşer. Amaç kediyi ağaçtan indirmek değil miydi? Sizden çok iyi bir "paşa" olur netekim.

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.