Küçük Oyunlar

www.c-evo.org

--Rune Scape--
Shokwave tabanlı, üç boyutlu, MMorgp türünde bir oyun. Her yöne 360 derece dönebilen mükemmel bir kamera ile desteklenmiş. Oyunu bilgisayarınıza indirmeniz gerekmiyor. Böylece bilgisayarınız sistem yöneticileri tarafından sınırlandırılmış olsa bile online olarak oynayabiliyorsunuz. Adım adım aqnlatımlarla kolaylaştırılmış ve detaylı grafiklere sahip.
www.runescape.com

--Terraworld--
Basit grafiklere ve aratüze üstten görünümlü zelda benzeri bir oyun, Rpg türünden hoşlananlar için Oldukça geniş bir alan sunan Terraworld, nüfusun da az olmasıyla kocaman bir çölün ortasında medeniyet kurmaya çalışıyorsunuz gibi hissetteriyor. Fakat ücretsiz bir oyun için fazlaca eğlence sunuyor.
www.terragaming.net

--The Universal--
Yepyeni bir dünya oluşturmaya çalıştığımız gerçeküsütübir simülasyon/ strateji oyunu. Oyuncular galaksi üzerine uçarakoluşturulan diğer medeniyetleri görebiliyor ve birbirine benzemeyen dünyaları görerek şaşırıyorlar.
www.theuniversai.net

--Darkspace--
Beceri ve hız isteyen Rpg / Rts (space shooter) tarzı bir oyun olan darkspace'de oyunculara çeşitli görevler veriliyor. Yeri geldiğinde bir savaş pilotu, bazı zamanlardaysa çekiciyi kontrol eden bir oparatör oluyorsunuz. Priston Tale benzeri bu oyunda daha yüksek rütbelere ulaşmak için ücret ödemeniz gerekiyor.
www.darkspace.net

--Cannon Conflitch--
Rampart oyununun tekrar programlandırılmış ve değiştirilmiş bir versiyonu olan Cannon conflitch'de amaç yapım ve saldırı aşamalarından geçerek karşı taraftaki oyuncuyu havaya uçurmak. Her iki oyuncu da taktiğini hazırlaması için belirli bir süre sunuluyor. Ağ üzerinden arkadaşınıza karşı oynayabiliyorsunuz.
www.ratol.fi/~sposi/cconf

-- Cube --
Bu günlerde FPS tarzında olayları bulmak kolay değil. Bulunanlarsa genellikle fazla kaliteli olmayan veya henüz deneme aşamasında olan oyunlar. Buna karşın yenilikçi özelliklere sahip olan cube'un oynamaya değer olduğunu söyleyebiliriz.
www.cubeengine.com

--Subspace Continuum--
1996 yılının sevilen oyunlarından Continuum'un devamı niteliğinde olan bu iki boyutlu oyunda amaç, uzaya benzetilen bir ekranda karşınıza çıkan düşman uçaklarını haklamak. Dokuz yıl sonra tekrar programlanan Subspace Continuum orjinalinden daha karmaşık ve oynanması daha zevkli olarak karşımıza çıkıyor.
http://beginners.subspace.net

--Carom 3D--
Carom 3D'nin karşılaştığımız en iyi bilardo simülasyonlarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu oyunu satın alamıyorsunuz; çünkü bu kadar güzel olmasına karşın ücretsiz oynanabiliyor. Basit bir lobi sistemiyle dünya üzerinden binlerce kişi tarafından online olarak oynanabiliyor. Üstelik snooker'dan klasik üç topa kadar çeşitli oyun seçenekleri mevcut.
www.carom3d.com

--Stick Soldiers--
Üzerinde birçok silah bulunan kibrit adamınızı kullanarak karşınıza çıkan engelleri ortadan kaldırabiliyorsunuz. Shoot 'em up tarzındaki bu ücretsiz oyun, aynı zamanda bir bölüm editörüyle birlikte geliyor, böylece kendi bölümlerimizi de tasarlayabiliyorsunuz. Oyunun programcısı bir sonraki sürümde online oynama seçeneğinin de ekleneceğini belirtiyor.
www.whitespaceunlimited.com

--Torus Trooper--
Ballistics ve Rez oyunları arasında kalmış bir atış oyunu. Bazen ekranda o kadar çok kurşun oluyor ki, ekranın yarısından fazlasını kurşunlar kaplıyor. Oyunda yapılması gereken düşman gemilerini vurmaktansa ateşten uzaklaşmak. Yüksek puanlar kırarak başkalarına karşı da oynayabilirsiniz.
www.asahi-net.or.jp/~cs8k-cyu/windows/tt_e.html

--Crimson Room--
Flash tabanlı bu oyunda, bulunduğunuz odadan kurtulmaya çalışıyorsunuz. Bunu yaparken odadaki ipuçlarını ve ve nesneleri toplamalı ve uygun şekilde biraraya getirmelisiniz. Crimson Room'u bitirdikten sonra, aynı sitedeki Viridilan Room'a göz atabilirsiniz.
www.fasco-csc.com

--Snok--
Tonlarca ücretsiz oyundan öne çıkabilen bir diğer oyunun Snok olduğunu söyleyebiliriz. Ünlü Yılan oyununun üç boyutlu versiyonu olan Snok'da iki boyutlu ortamda zaten zor olan 'kendine çarpmama görevi üçüncü boyuta taşınmış. Çok oyunculu oyun tercih edildiğinde işler daha da karışıyor.
www.tihlde.org/~torbjorv/snok

--Planeshift--
Crystal Space 3D motorunu kullanan, MMORPG tarzında başarılı bir oyun. Ücretli üyelik gerektirmeyen ve sizi şimdiye kadar neden para ödediğinizi düşündüren bu başarılı oyunu EQ'ya veya DAOC'ye alternetif olarak gösterebiliriz.
www.planeshift.it

--Priston tale--
Koreli programcılar tarafından hazırlanmış, bazı bölümleri ücretsiz olgun grafiklere ve ses efektlerine sahip başarılı bir oyun. MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) taezında bir oyun olan priston tale'i sadece yüksek hızlı internet bağlantısı olanlara öneriyoruz. Ne de olsa kurulum dosyası 780 MB.
http://eng.pristonlate.com

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.