F&F: Hobbs & Shaw



    Fast & Furious serisinin Spin-off filmiyle karşı karşıyayız. "Spin-off" ifadesi bildiğiniz üzere sevilen karekterlerin hikayelerine odaklanılarak çekilen, ana filmden bağımsız bir senaryosu olan filmlere verilen isim. Peki neden bir Spin-off filmiyle karşı karşıyayız ? İşte o kısım biraz enteresan. Aslında Fast & Furious film serisinin en başına dönmemiz daha iyi olacak. 2001 yılında The Fast and The Furious filmi çok sevilmiş ve çok ses getirmişti. Bu filmin başarısının üzerine bir devam filmi yapılmak istendi ama ortada bir problem vardı. Vin Diesel prensip olarak devam filmlerinde yer alan bir insan değildi. Bu yüzden ikinci film filmin iki ana kahramanından biri olan Paul Walker'ın canlandırdığı Brian O'Conner abimizin macerası üzerinden devam etti. Serinin belki de en kötü filmlerinden biri çekildi ve Fast and Furious serisi rafa kalktı.

    Yine 2003 - 2004 yıllarına baktığımız zamanlar Need for Speed Underground ve Underground 2 oyunlarının piyasaya sürüldüğünü ve çok sattığını görüyoruz. Özellikle ilk filmden sonra ortaya çıkan modifiye araba - aksiyon macera hikayesinin çok tutması, Need for Speed serisinin klasik yarış oyunundan çıkıp sokak yarışı ve araç modifiye kısmına ağırlık veren bir yapıda olmasını sağlamıştı. Bu konsepti başlatan film serisi çöküşe geçerken, oyun serileri yükselişe geçmişti. Tekrar konumuza geri dönecek olursak, 2006 yılında Justin Lin abimiz seriyi devralır ve bir devam filmi çekmek ister. The Fast and The Furious : Tokyo Drift çekilir. Artık ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama Vin Diesel abimiz filmin sonunda küçük bir rolde yer alarak film tutarsa seriyi devam ettireceğizin sinyallerini verir. Tokyo Drift filmi beklenmedik bir şekilde başarılı olur ve bugün bildiğimiz seriye dönüşür. Bu küçük hatırlatmaları yapmamın bir nedeni var. Fast & Furious serisi her zaman Vin Diesel ve Paul Walker üzerine kurulu bir seri olmuştur. Hikayeler her zaman bu iki kahramanın üzerinde döner. Fast & Furious 7 çekimleri sırasında Paul Walker abimiz vefat edince senaryoda bir boşluk oluşur. Sinemanın yeni yükselen yıldızı ve 7. filmde de izlediğimiz Dwayne Johnson abimiz ve aksiyon filmlerinin aranan isimlerinde Jason Statham abimizin rolleri arttırıldı ve 8. filmde kendilerine yer buldular. 


    Aslında çok garip bir ekipten bahsediyoruz. Sekizinci film çekilmeden önce Michelle Rodriguez ablamız Hollywood'da kadın karakterlere yeteri kadar değer verilmiyor, erkekler bizden daha çok para kazanıyor, 8. filmde bana daha çok sahne yazılmazsa ve ücretimde artış olmazsa ben yokum dedi. Dwayne Johnson ile Vin Diesel arasında kavga çıktı. Oyuncular ikiye ayrıldı derken 8. filmin çekimleri bir şekilde tamamlandı. Bu filmden önce Vin Diesel son bir üçleme ile seriyi bitireceklerini açıklamıştı. 

   Bütün olumsuzluklar devam ederken 9. filmin senaryosu ve oyuncu kadrosu belli oldu. Yeni filmin oyuncu kadrosunda Dwayne Johnson ve Jason Statham yer almıyordu. Daha sonrasında karşılıklı olarak birbirlerine gönderdikleri mesajlar ile buzlar eridi. 9. filmde olmasa bile bir spin-off filmi ile Dwayne Johnson & Jason Statham ikilisi geri döndüler. Bu serinin ilk Spin-off filmi bu değil. Vin Diesel canı sıkıldıkça 45 dakikalık, 1 saatlik spin-offlar yapıyordu. Hatta bir tanesinde Dominic Toretto ile Letty'nin evlendiğini izlemiştik. 


   En sonunda filmimizin incelemesine geri dönecek olursak, filmin konusu Deckard Shaw (Jason Statham) ve ailesinin hikayesi ile başlayıp, Luke Hobbs (Dwayne Johnson) ve ailesinin hikayesi ile son buluyor. Shaw ve Hobbs'un ailesini tanıma şansımız oluyor. Klasik Fast & Furious aksiyonu ve temposunda devam ediyor film. Idris Elba (Brixton) gerçekten sağlam bir kötü karekter olmuş. Eğer serinin sıkı bir takipçisi iseniz ve bu tip filmlerden hoşlanıyorsanız muhtemelen severek izleyeceksiniz. Yine iki ana kahramanın çevresinde dönüp dolaşan bir film olmuş. Zamanında Fast & Furious serisi, Gal Gadot'un kariyerinde yükselmesine yardımcı olmuştu. Aynı şekilde Hattie karekterini canlandıran Vanessa Kirby'nin kariyerinde de bir ivmelenme bekliyorum. 2 Fast 2 Furious filminde Tyrese Gibson ve Ludacris seriye dahil olmuştu. Tokyo Drift filminde Sung Kang (Han) ve 9. filmde kendisini daha çok göreceğimizi düşündüğüm Lucas Black (Sean Boswell) seriye eklendi. Belki son filmde Hattie karekterini bir kez daha izleme şansımız olur.

   Kişisel bir not daha ekleyeyim. Bu filmin benim için özel bir yeri var. Karantina günlerinde Ezgi'yle uzaktan izlediğimiz ilk film kendisi. O yüzden filme +1 puan daha veriyorum. Filme toplam puanım 8.  

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.