Seventh Son (Yedinci Oğul)


Uzun zamandır sinemayla ilgili bir şeyler yazmadığımı farkettim ve sıcağı sıcağına bugün gittiğim bir filmle karşınızdayım. Fragmandan da anlaşılabileceği üzere fantastik bir filmle karşı karşıyayız. Film başlamadan hemen önce gösterilen reklamlar sayesinde, filmimizin kitap uyarlaması olduğunu öğrendik. Joseph Delaney'in yazdığı "Wardstone Günlükleri"nin muhtemelen ilk kitabı olan Hayaletin Çırağı'ndan sinemaya uyarlandığını tahmin ettiğim film "Harry Potter" tadında. Serinin en son 12. kitabının çıktığını ve serinin henüz bitmediğini varsayarsak bu filmin de devamı gelebilir.

Film başlar başlamaz sevgili John Snow (Game of Thrones / Kit Harington) ile karşılaşınca biraz heyecan yapsam da ufak bir rolünün olduğunu anladığımda yıkılmadım değil. Zaten Kit Harington hem Game of Thrones'da hem de filmdeki Billy Bradley rolüyle nasıl bir "Loser" olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bu adama bu rol yapıştı kaldı. Bu Kit Harington olmamaş annesi babası bunu bir daha yapsın.

Böyle hikayelerde kaçınılmaz olan cadı rolünde karşımıza Julianne Moore çıkıyor. Zaten böyle bir filmde cadı rölünü oynayacak bir insana ihtiyacınız varsa seçebileceğiniz üç hatun var; Julianne Moore, Michelle Pfeiffer ve Angelina Jolie. Aralarında bir sırlama yapsam aynen böyle bir sıralama yapardım. Tartışmasız Julianne Moore bu filmde en çok öne çıkan isim.Gerçi Narnia Günlükleri performansıyla Tilda Swinton da var ama ben bu üçlüyü tercih ediyorum.

Eğer serinin kitaplarını okuyan biri değilseniz ve filme benim gibi balıklama gidecekseniz, filmden büyük bir beklentiniz olmasın. Çok iyi bir film mi ? Değil ama kesinlikle çok kötü bir film de değil. Açlık Oyunları: Alaycı Kuş'tan sonra Julianne Moore'u görmek iyi geldi. Bu kadının birkaç filmini daha bulup seyredeyim bari...





Filmin Künyesi & Puan

Oyuncular:
  • Julianne Moore
  • Alicia Vikander
  • Kit Harington
  • Antje Traue
  • Ben Barnes
  • Jeff Bridges
  • Djimon Hounsou

IMDB Puanı: 5,9
Serdar'ın Puanı : Sana puanım 5,7 pampa

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.