Grooveshark

Grooveshark sayısı giderek artan internet radyolarından biri. Lastfm , Shoutcast Radio , Live365 ve VIP üyelik hizmeti de mevcut. Ücretsiz özellikleri size yetecektir diye düşünüyorum.

Aklıma gelmeyen daha bir çok ünternet radyolarından ayrılan özellikleri var. O yüzden diğer siteleri değil de Grooveshark'ı seçtim. Yavaş yavaş Grooveshark'ı ve hizmetlerini anlatmaya başlayalım. Grooveshark o anda ne dinlemek istiyorsanız size o şarkıyı dinleten bir site. İstediğiniz şarkıyı Google'da arama yapıyormuşçasına arayabilir ve anında dinleyebilirsiniz. Oynatma listesi oluşturabilir internete girebildiğiniz her yerden şarkılarınızı dinleyebilirsiniz. Gayet geniş bir veritabanına sahip olan sitede Türkçe şarkıları da bulabilmemiz mümkün. Bedava hizmet veren sitede ayrıca

Grooveshark Heryerde : Grooveshark Mobile

Grooveshark hizmetine heryerden ulaşabilmek mümkün. Hatta telefonlarınızdan bile. Android, Nokia, Palm, Iphone, Blackberry telefonlarınız mevcutsa bu hizmeti telefonunuzdan da kullanabilirsiniz. Telefonunuzdan istediğiniz anda istediğiniz şarkıyı dinlemek gerçekten de eğlenceli oluyor. Yukarıdaki listede Windows Mobile işletim sisteminin olmadığını görmüşsünüzdür. Ama merak etmeyin. Windows Mobile işletim sistemi ile de bu hizmeti kullanmanız mümkün. Hem de ücretsiz. Grooveshark Mobile'a ulaşmak için buraya göz atabilirsiniz.


SciLor's GrooveMobile

Az önce Grooveshark'ın Windows mobile uygulamasının olmadığından bahsetmiştim. Grooveshark yetkililerinin yaptığı orjinal bir program yok belki ama geliştiricilerin yaptığı programlar sayesinde bu sorun ortadan kalkmış oluyor. Scilor adlı bir geliştirici tarafından hazırlanan bu uygulama sayesinde Windows mobile işletim sistemi yüklü telefonlarınızdan Grooveshark dinlemeniz mümkün. Bu uygulama ile istediğiniz şarkıyı aratıp dinleyebilir , internette kaydettiğiniz oynatma listenizi (playlist) telefonunuza indirebilir ve hemen müzik dinlemenin keyfini yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu programı telefonunuza kurmak için bu sayfaya göz atmanız yeterli..

Peki ya şarkıları indirmek istersek ?

NŞA ortamında (Normal Şartlar Altında) istediğimiz bu şey illegal olarak değerlendirelebilinir. Zaten programın yapımcısı da Grooveshark.com ile bir bağlantısının olmadığını ve işin bokunu çıkarmamamız gerektiğini söylüyor. O söylemiyorsa da ben söylüyorum :) . Yarın öbür gün yaygınlaşır da Grooveshark da yasaklanırsa bu güzel siteyi kaybetmiş oluruz. Benim tek korkum bu. Neyse dönelim konumuza böyle birşey mümkün mü ? Bu siteden şarkı indirebilir miyiz ? Cevap : Evet. Bu siteden şarkı indirmemiz de mümkün. 

Scilor isimli program yapımcısı bunun için de bir program yazmış. Hatta iki program. Biri bilgisayarınız için , diğeri Windows Mobile işletim sistemi yüklü telefonunuz için. 

SciLor's GrooveDownloaderWM


Bu program sayesinde Windows Mobile işletim sistemi yüklü cep telefonunuzdan şarkı indirmek mümkün. Dikkat etmeniz gereken şey internete ne şekilde bağlandığınız. Eğer internete 3g / Edge / Gprs gibi bir bağlantıyla bağlanıyorsanız indireceğiniz müzikler internet kotanızdan düşecektir. E doğal olarak :) Eğer bir internet paketi aboneliğiniz yoksa yüklediğiniz 20 - 30 liraları 2 - 3 şarkı indiremeden bitirebilme ihtimalinizin olması. Bu yüzden şarkı indirmeden önce internet paketinizin olduğundan emin olun.
Eğer Wi-fi üzerinden internete bağlanıyorsanız pek sorun yok. Bilgisayarınızdan şarkı indirirken dikkat etmeniz gereken şeyler telefonunuz için de geçerli. Yalnız Wi-fi den bağlandığınıza emin olun yeter. Yanlışlıkla Wi-fi'den değil de yukarada saydığım şekilde internete bağlanırsanız yine yukarıda belirttiğim gibi kontörünüzün bitmesi gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden Nodata isimli programı öneriyorum. 

Bu programı telefonunuza indirmek için bu bağlantıya göz atmanız yeterli.... 

SciLor's grooveshark™.com Downloader

Sanırım bu program ile ilgili çok fazla birşey söylemeye gerek yok. Windows işletim sistemi için Grooveshark indirme programı. Bu programa buradan ulaşabilirsiniz. Programın resmi ise aşağıda...

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.