Utorrent ve Rss



Torrent denildiğinde ilk akla gelen programlardan biri uTorrent. Küçük olması ve hemen hemen her platformda çalışması nedeniyle birçok kullanıcı tarafından tercih edilen bu programın çok kullanılmayan bir özelliği var : RSS desteği

Çok fazla kullanılmayan dedim çünkü RSS desteğini benden başka kullanan birisine rastlamadım henüz. Tabiki kullanan bir sürü insan vardır ama kullanmayanlar için kısa bir rehber hazırlamak istedim.

Öncelikle "RSS Nedir ?" sorusunu kısaca cevaplayalım. RSS, genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan bir web sayfası bildirimcisidir. İnternet kullanıcısı RSS teknolojisi ile düzenli olarak içerik sunan sitelere abone olabilir ve çeşitli RSS istemcileri sayesinde içeriği takip edebilir.(*1)

Biz bu teknolojiyi, "Magnet" şeklinde ekli "Torrent" dosyalarını otomatik olarak "uTorrent" programına eklemek için kullanacağız. Sadece bir kez yapacağımız bu ayar sayesinde, dizimizin yeni bölümü yayınlandığı zaman otomatik olarak indireceğiz.

RSS'leri Nereden Bulacağız ?

Eztv internetteki en iyi Torrent gruplarından biri. Diziler televizyonda yayımlandıktan bir gün sonra Eztv grubu Torrent olarak dizileri paylaşıyor. RSS şeklinde bulabileceğimiz bir çok dosya bu arkadaşlar tarafından paylaşılıyor. Şimdi alternatif kaynaklara göz atalım.

ezRSS

Eztv grubunun resmi sitesi. Kullanımı gayet kolay. Yinede anlatmamız gerekirse ezRSS'ye giriyoruz. Bizi Google'ın giriş sayfası gibi bir sayfa karşılıyor.


Resimde altı çizili alana dizimizin adını yazıyoruz ve arıyoruz. Ben "The Mentalist" dizisini arattım. Sadece "Mentalist" yazmanız yeterli.

Arama sonuçlarının çıktığı ekranda "Search Results - Search-based RSS feed [?]" bizim istediğimiz RSS beslemesi. "search-based RSS Feed [?]" yazısına sağ tıklıyoruz ve "Bağlantı adresini kopyala" diyoruz. 


Listedeki herhangi bir bölümü indirmek istersek "Download" seçeneğinden indirebiliriz. "Quality" görüntü kalitesi hakkında bilgi verirken, "Relase Group" hangi grup tarafından riplendiği bilgisini veriyor. "Relase Group" bilgisi doğru altyazıyı indirmeniz için çok önemli. Bu örnekte indirilmesi gereken altyazının isminde muhtemelen "HDTV.LOL" olacaktır.

ShowRSS

Eztv altyapısını kullanan tek site ezRSS değil.ShowRSS, Eztv altyapısını kullanmasının yanı sıra daha fazla özelliğe sahip. Sitenin kullanımı ezRSS'ye oranla daha karmaşık ama bütün dizilerinizi toplu bir biçimde tek besleme ile aradan çıkarma fikri daha başarılı. Öncelikle ShowRSS sitesine giriş yapalım. 


Siteye ilk kez giriş yapıyorsak, yukarıdaki gibi bir ekran bizi karşılıyor.

"Register" linkine tıklayarak üye kayıt sayfasına ulaşıyoruz. Bilgilerimizi girdikten sonra yine "Register" ile üye oluyoruz.
Takip ettiğimiz dizileri tek tek seçip listemize ekliyoruz. İsterseniz daha sonra bu bölümden dizi ekleyebilirsiniz.


Ekleme işlemi tamamlandıktan sonra yukarıdakine benzer bir ekranımız olacak. Sol taraftaki bölümde eklediğimiz diziler, sağ taraftaki bölümde ise eklediğimiz diziler arasında son bölümü yeni yayınlananları görebiliriz. Sol taraftaki alanda tamamlanmış ve yayından kaldırılmış diziler silik gösterilecek.

RSS beslememizi elde etmek için üstteki menüden "feeds" linkine tıklıyoruz. "Your Personal Feed" satırında eklemiş olduğumuz diziler için ilk menüden kalite ayarını, ikinci menüden paket ayarlarını seçip "Generate" tuşuna basıyoruz. İsterseniz bu ayarları hiç değiştirmeden direk "generate" tuşuna basabilirsiniz. 



Beslemenizi yukarıdaki gibi ekleyebileceğiniz gibi "Disable Magnets / Enable namespaces /   Use raw episode names" ayarlarından kişiselleştirerek de ekleyebilirsiniz. Eğer hiçbir ayar yapmadan yukarıdaki linki kopyalarsanız beslemeniz uTorrent'de Dizinizin adı, bölüm numarası ve bölüm ismi olarak görülecek. Dosyayı kimin riplediğini "Release Group" bilmediğimiz için altyazı ararken sıkıntı yaşayabiliriz. Bu yüzden "Use raw episode names" seçeneğini işaretlemenizi ve alttaki linki kullanmanızı tavsiye ederim. İstediğiniz linke yine aynı şekilde sağ tıklıyoruz ve "Bağlantı adresini kopyala" diyoruz. 


Kickasstorrent

Alan adı devamlı değişen Kickasstorrent ile de torrent ekleyebiliyoruz. Bunun için tek yapmamız gereken arama kısmına dizimizin adını yazmak ve arama sonuçlarının üzerindeki beslemenin linkini almak.



Turuncu RSS simgesine sağ tıklayarak "Bağlantı adresini kopyala" seçeneğini seçiyoruz.


Limetorrents

Limetorrents değişik ve güzel bir torrent sitesi. Nedense bu sitenin tasarımı bana çok sempatik geldi. "Lime" yani "Misket limonunu" çok sevdiğim için de olabilir bilmiyorum. Bu sitedeki RSS / besleme mantığı biraz daha farklı çalışıyor. Ne indirmek istiyorsanız tek tek elle girmek zorundasınız. Bilgisayarını uzaktan kontrol eden arkadaşlar için bulunmaz bir nimet bu site. Sadece dizi değil ne indirmek isterseniz RSS listenize ekliyorsunuz ve böylece Torrent programı ile uğraşmadan indirme işlemini gerçekleştiriyorsunuz.


İsterseniz Kickasstorrent'de yaptığımız gibi istediğiniz diziyi aratıp ardından  RSS simgesine sağ tıklayarak "Bağlantı adresini kopyala" seçeneğini seçebilirsiniz.


Veya arama ekranında çıkan sonuçlardan indirmek istediğinize tıklayarak, indirme ekranına ulaşabilir ardından "Add to RSS" seçeneğine tıklayarak indirme sepetinize ekleyebilirsiniz.



İndirme sepetinize ulaşmak için önce menüden "Personal RSS Feed" linkine tıklamanız, ardından açılan sayfadaki RSS simgesine sağ tıklayıp "Bağlantı adresini kopyala" seçeneğini seçmeniz gerekiyor.



Herşey Tamam uTorrent'e ekleyelim


4 farklı siteden istediğinizi seçtikten sonra tek yapmanız gereken kopyaladığınız RSS besleme linkini uTorrent'e eklemek. (Bilgisayar İçin)




Dosya - Rss Beslemesi Ekle seçeneğini seçiyoruz.



"Besleme URL:" kısmına daha önce kopyaladığımız linki yapıştırıyoruz. Beslemelerin daha sonra karışmaması için "Özel isim" seçeneğini kullanabilir ve isim verebilirsiniz. Abonelik kısmında resimdeki ayarları kullanmanızı öneririm. Böylece aynı bölümü iki kere indirmek zorunda kalmazsınız.


(Android Telefon / Tabletler için)





 Sol üst kısımda bulunan üç çizgili simgeye tıklayarak menüye giriyoruz. "Settings"e tıklayarak ayarlar menüsünü açıyoruz. "Subscriptions" seçeneğine tıklıyoruz. "+ Add Subscription" menüsüne girerek besleme linkimizi kopyalıyoruz. 

Rss beslemelerini ekledikten sonra sol taraftaki menüden (Pc için) kontrol edebilirsiniz. İndirmek istemediğiniz veya inmesini istediğiniz bölümleri birkez kontrol etmenizde fayda var.


 RSS tanımı Wikipedi'den alınmıştır. Link : http://tr.wikipedia.org/wiki/RSS 
 RSS ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz : http://www.rssnedir.com/


Ben bu rehberi hazırladıktan 1 ay sonra ezRSS yayından kalktı. Kickass'a ulaşım kapatıldı. Kickass'a ulaşmak için VPN kullanabilirsiniz. Güzel bir öneri için buraya göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.