Yuppiii Bisiklet Aldım

        
    
    Son birkaç yıl boyunca bisiklet almanın kıyısına kadar gelip vazgeçtiğim bir çok an oldu. Her seferinde Eser'e danıştım. "Abi şunu mu alayım bunu mu alayım ?", "BMW Bisiklet çıkartmış alınır mı ?", "Eee şimdi bana nasıl bir bisiklet gerekiyor ?", " Sen bana ne yap biliyor musun ?", "F*ck the menu" ve daha birçok sorular silsilesiyle muhtemelen kendisini çıldırttım. Tahminen bisiklet almama en çok sevinen kişi Eser olmuştur. Kendisine ve bu aşamada bana yardımcı olan kuzenime teşekkür ediyorum. 

    Tam tarihi hatırlamasam da muhtemelen bundan 10 sene önce eski bisikletimi birilerine hediye ettik. O bisikletim klasik bir dağ bisikletiydi ve amortisörleri bulunmuyordu. Frenleri "V" fren diye tabir edilen frenlerdendi ve 21 vitesti diye hatırlıyorum. 18 veya başka bir şey de olabilir. O bisikletle muhteşem anılarım vardı. Teyzem eczacı olduğu için teyzemlere eşantiyon olarak verilmişti. Salihli'den İzmir'e arabanın arakasına atıp getirmiştik ve yıllar boyu kullanmıştım. 

    Küçüklüğümün geçtiği Egekent dağlık bir alana kurulmuştu. Düz alan bulmak neredeyse çok zordu ve genel olarak yollar yokuştu. Hatta bazı yokuşlar inanılmaz eğimliydi. Ben de ortaokul çağlarımda yaz tatilindeyken arkadaşlarımla birlikte bisiklet sürerdim. Bazen kendi aramızda yarışırdık. Bu babamın kulağına giderdi ve bana 2 hafta bisiklet sürmeyi yasaklardı. İncir çekirdeğini doldurmayacak nedenlerden ötürü ceza alırdım. Neymiş efendim yokuş aşağı ana yolda dolmuşları solluyormuşuz, peh...  😒

    Üniversite ve Antalya'da çalıştığım dönemlerde bisikletimi kullanmadığım ve değiştirmek istediğim için, daha önce belirttiğim gibi 10 yıldır bisikletim yoktu. Belki de daha fazla bilemiyorum..

    Geçen hafta cuma günü ( 5 Haziran, Cuma) -- tarihi yazayım da lazım olur-- Carraro'nun 227 modelini aldım. Kuzenim, Eser ve satıcı olumlu referans verdiği için tercih etmemde önemli bir faktör oldu. Artık içinde bulunduğumuz bu korona günlerinde işe bisikletle gidip gelmeye başladım. 

    Açıkçası bisikletin üzerindeki parçalara pek de hakim olduğum söylenemez. Teknik bir inceleme yapamayacağım ama genel sürüş hissiyatı ve rahatlığı bence çok başarılı. Jantlarının 28 inç olması büyük bir avantaj. Zamanında katlanabilir bisikletlere de bakmıştım ama günde 10 km yol gittiğim hesap edilirse benim için tam bir eziyet olacaktı. 

Bisikletin özellikleri şu şekilde ;

 Kadro: Alüminyum 1.1/8" Yarı-Entegre 
 Maşa: Suntour Nex Rl 63mm Gidondan Kilitli 
 Arka Vites: Shimano Deore M591 
 Ön Vites: Shimano Altus M370 
 Krank Takımı: Shimano M371 48x36x26T
 Arka Dişli: Shimano Hg200 11-34T
 Vites Kolu: Shimano Ef505 3x9 
 Fren: Shimano Mt200 Hidrolik Disk 
 Lastik: Schwalbe Delta Cruiser Plus 700x38C Puncture Guard Reflektörlü 
 Jant: Carraro Çift Katlı Alüminyum 
 Sele: Selle Royal Shadow 
 Ek Özellikler: XLC Gidon - Ayarlı Gidon Boğazı

 

  
 Sürüşlerimi Samsung Health ve Strava uygulamaları ile kayıt ediyorum. Bugün itibari ile 3. kez aynı rotayı kullandım. Birkaç istatistik şu şekilde;


    İçinde bulunduğumuz bu günleri en ufak hasarlarla atlatmak dileğiyle... 🙋‍♂️

Yorumlar

  1. Güle güle kullan, tekerine daş değmesin, rüzgarın hep arkandan essin, kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
    İlk gördüğüm yerde de bir tur diye alır kaçarım, saatlerce gelmem, anak akşam hava kararınca geri getiririm, o yüzden bir tur verdiğinde öyle seleden tutarsam olur felan desen de yetişemezsin haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Ya yok zaten sana yetişebilmem mümkün değil ama bisikleti ulaşım aracı olarak kullanmak enteresan bir deneyim oldu benim için. Şu sıralar enteresan bir yoğunluğıum var. Yazacak konular birikti. Yine arka arkaya yazılar yazacağım gibi görünüyor. Biri de bisiklet maceralarım ile ilgili olacak.

    YanıtlaSil
Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.