Karantinada Doğum Günü



Bugün 18 Mayıs Pazartesi. Nedense erkenden uyandım. Gözlerimi açtığımda saat 05.45 civarındaydı. Saate baktım ve daha çok erken dedim kendi kendime yatıp uyumam lazım. Ama nedense uyku tutmadı. Belki bir gün önce doğum günüm olduğu için yemeği ve pastayı biraz fazla kaçırdığımdandır. Kalkıp blog yazasım geldi. Nedensizce...

17 Mayıs benim doğum günüm. Yıllar geçtikçe hayat, farklı doğum günü senaryolarını karşıma çıkartıyor. Hayatımda ilk kez bir doğum günümü karantina altında kutladım. Bu senenin ana teması karantina sanırım. Uyanıp blog yazmaya karar verdiğimde nasıl yazacağımı düşündüm. Bilgisayarımı açsam klavyem çok fazla ses çıkartıyor. Annem kesinlikle uyanır ve manyak mısın bu saatte ne işin var der. En iyisi eski dizüstü bilgisayarımı alıp balkona geçeyim.

Karantina ve sokağa çıkma yasakları başladığından beri doğanın sesini daha fazla duyar olduk. Saksağanların ve kargaların sesleri daha net çıkıyor artık. Arka fonda başka kuş sesleri de var ama birçoğunu ayıramıyorum. Bu konularda iyi değilim sanırım. Dediğim gibi bu senenin ana teması karantina ve 2020 yılı içerisinde birçok olumsuzluk yaşadık. Depremler, yangınlar ve şuan aklıma gelmeyen diğer doğa olaylarına da tanık olduk. 

Google Fotoğraflardan ara ara tarihte bugün şeklinde anılarımı içeren bildirimler alıyorum. Genellikle geçmiş yıllarda o gün çekilen fotoğraflar varsa karşıma çıkartıyor. 2011 yılında Robinson'da otelde çalışırken ailemin yanımda olmadığı ama arkadaşlarımın olduğu kalabalık bir doğum günü partisi. Zamanın popüler sosyal medya uygulaması Facebook'a atılan yüzlerce kutlama mesajı. Zamanında popülermişiz anlaşılan. 

Kafamda farklı farklı bir sürü düşünce var. Eski resimleri görünce doğal olarak eski günlerim aklıma geldi. Daha sonra şuan ne yaptığımı sorguladım. Son 1 seneyi nasıl geçirdiğim aklıma geldi. Aslında zor bir yılı arkamda bırakmışım. Geçen sene Nisan ayında kız arkadaşıma evlenme teklifi ettim. Evlenme teklifimi kabul etti. Yüzük işin içine girince aileler ciddi olduğumuzu anladı ve işler ciddileşmeye başladı. Nasıl yaparız nasıl ederiz diye planlar yapmaya başladık. Ben İzmir'de yaşıyorum, kız arkadaşım ise Antalya'da. Her zaman görüşemiyoruz. Ayda bir de olsa yanına gitmeye çalışıyorum. 



Önce anneleri bir şekilde bir araya getirdik ve tanıştırdık. Ardından aileleri tanıştırdık. Tabi aileleri tanıştırmak annemin rahatsızlığı nedeniyle biraz zaman aldı. Geçen sene yaz sonundan ocak ayına kadar bazı sağlık sorunlarıyla uğraştık. Çok şükür annem şuan iyi durumda. Aslında yakın bir zamanda yaşadığım olaylar ama nedense geriye dönüp baktığımda yıllar geçmiş gibi hissediyorum. Biraz stresli ve zaman zaman sıkıntılı zamanlardı. Hatırlamak istemediğim için kafamdan silmiş olabilirim.

Anneleri yaz ortasında tanıştırdık ama ailelerin tanışmasını planlamak baya bir zamanımızı aldı. Şubat ayında bir organizasyon yapıp aileleri tanıştırabildik. Önce aileler tanışsın sonrasında evlenme teklifi ettiğim gün yani 11 Nisan'da nişan yapalım diye konuşuldu. Ekim ayı için de düğün tarihleri alındı. Buraya kadar her şey güzel ama bilin bakalım ne oldu ? Hayatımda ilk kez sokağa çıkma yasağına şahit oldum. Eskiden sayım sırasında kısa sokağa çıkma yasakları olurdu. Onları yasaktan saymıyorum. Sokağa çıkma yasağının nedeni de Covid-19 Korona virüs denilen arkadaş.

Bugün doğum günümün ertesi sabahı. Sabahın köründe kucağımda Laptop, dışarıdan geçen tek tük arabalara bakarak blog yazıyorum. Bir yandan yapamadığımız nişanı ne zaman yaparız, acaba evleneceğimiz zaman ikinci dalga gelir mi diye düşünürken diğer taraftan sabahın köründe ne işin var git zıbar diyorum kendi kendime...

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim. Eğer sıkılmadan bu yazıyı okuduysan 10 kişilik azınlık bir grubun içerisindesin. Beni takip eden çok fazla insan yok. Bu yazıyı sıkılmadan buraya kadar okuyan 10 kişinin bile çıkacağını düşünmüyorum. O yüzden böyle rahat rahat yazıyorum. 😄 Beni tanıyor olma ihtimalin de çok yüksek. O yüzden bu yazdıklarım aramızda kalsın 😉

Çok sıkıldın biliyorum. O kadar canın sıkılıyor ki bu yazıyı sonuna kadar okudun. Madem buraya kadar okudun ve okumaya devam ediyorsun senden bir ricam olacak. Evde Kal ve sosyal mesafeyi elinden geldiği kadar korumaya çalış. Şu korona virüsü yenelim ve normal hayatımıza geri dönelim. Gerçi bundan sonraki normal hayatımız düğünlerde çubuklarla halay çekmek ama olsun. Bir yerlerden başlamamız lazım. 

33. yaşımın ilk sabahından sevgilerle....  

Yorumlar

  1. Sevgiler Serdar'cım, 🖖 buradan da kutlayayım Doğum Gününü, bayramdan sonra düzelir umarım ortalık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah başkan bakalım neler olacak 🤷‍♂️

      Sil
Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.