Bad Boys : Her Zaman Çılgın



    Ocak ayında gördüğüm zaman "Aaaa devam filmi gelmiş nasıl acaba ?" diye merak ettiğim ama nedense bir türlü gidemediğim "Bad Boys: For Life" filmini şu karantina günlerinde izleyeyim dedim. Filmi eleştirmeye başlamadan önce size, evinizde kendi olanaklarınızla nasıl Bad Boys tarzı filmler çekebileceğinizin tarifini vermek istiyorum. Kalemler ve kağıtlar hazırsa önce malzemelere geçelim.

Gereken Malzemeler:
  1. Serinin ilk filmlerinde sevilen sempatik ve eğlenceli bir ikili
  2. Serinin ilk filmlerinde gördüğümüz, diğer filmlerle bağlantı kurmamızı sağlayan yardımcı karekterler
  3. Güzel abla kontejyanı (2-3 ana karekter, sağa sola serpiştirmelik bir sürü abla)
  4. Beceriksiz bir polis departmanı
  5. Ölmek bilmeyen ve ne kadar yaşlanmış olurlarsa olsun iki kahramanımıza ihtiyaç duyulan bir senaryo
  6. Aşk, İhtiras, İntikam  😂😂😂
    Spoiler vermeden anlatmak biraz zor olacak, yine de şansımı deneyeyim. Biraz klişe bir hikaye ile karşımıza çıkmışlar. Zaten bu tarz filmler hikayesinden çok eğlendirme amacı güden filmler oldukları için göz ardı edilebilir ama filmin bazı yerlerinde çok sıkıldığımı ifade etmem gerekiyor. Her ne kadar Will Smith abimiz de Martin Lawrence abimiz de sevdiğimiz, filmlerini izlediğimiz insanlar olsalar da, bu filme para verip de sinemada izlesem verdiğim paraya üzülürdüm. Filmi çekerken acayip eğlenmişlerdir o da ayrı bir mesele.

    Seriyi bilen insanlar zaten bileceklerdir, bu film klasik bir siyahi komedisi olmuş. Yani siyahi arkadaşların kendi arasında birbirlerine "Hey lanet olsun adamım, o koca yaşlı zenci poponu kaldır ve hemen buraya gel" tarzında konuşmaların ve bol bol argonun yer aldığı komedi filmi tarzı.

    Açıkçası filmden çok bir beklentim yoktu. Bir karantina akşamını değerlendirmek için izlemiştim. Filmi çok beğendiğimi söyleyemem, izlenebilir bir filmdi. Ara diyaloglar haricinde filmin konusu klişe olduğundan mıdır bilmiyorum sıkıldığım yerler oldu. Kendimi tutamayıp spoiler vermeye başlamadan önce son olarak şunu söylemek istiyorum; Will Smith ve Martin Lawrence abilerimiz çok yaşlanmışlar. Özellikle Martin abimiz kendisini iyice salmış.


Sürpriz bozan geliyor ! Spoiler mıydı 🤔 neyse işte

   Öncelikle güzel abla kontejyanını doldurmak için gözümüze sokulan Rita (Paola Nuñez) karakterinin bazı sahneleri zorlama olmuş gibi. Tamam abla güzel dedirtmek için yapılan sahneler olmuş. Gerek var mıydı tartışılır. Onun yerine Kelly (Vanessa Hudgens) ablamız gibi boy gösterse daha güzel olabilirmiş. Hazır bu iki abladan bahsetmişken "AMMO" ekibi yeni bir soluk getirsin diye senaryoya eklenmiş. Senaryo gereği yan karakterler çok klişe olduğu için (İlk başta hiç sevmeyeceğimiz, ileride sevmeye başlayacağımız Rafe ile şiddete tövbe eden ve her şeyi hackleyebilen Dorn gibi) fazlalık olarak görünüyorlar. İlk iki filmde de olan Capt. Howard (Joe Pantaliano) bu filmde maalesef ölüyor. Sanırım Joe abimiz çok yaşlandığı için öldürdüler ama ölmeseydi iyiydi. Neden ölmeseydi iyiydi diyorum çünkü filmin son sahnesinden anlaşılabileceği gibi devam filmi geliyor. Baba oğul maceralarını izlemeye devam edeceğiz. 

     Aslında filme 10 üzerinden 4 puan verecektim ama zamanında Seventh Son'a 5.7 puan verdiğimi gördüğüm için 6 puan veriyorum. Ya da şöyle yapalım bu filme 4.5 puan vereyim Seventh Son'ın puanını 4 yapayım. Bilemedim 🤷‍♂️

Yorumlar

  1. O kadar aradan sonra devam filmi çek hem de böyle alelade bir senaryo ile. Yıllar geçmiş aradan, yazar/yönetmen olarak hiç düşünmesen senaryoya katabileceğin aklına bir sürü güzel detay gelir. Üzerine daha iyi düşünülmüş bir senaryo bekliyordum.
    Maalesef bu tarz eğlence/aksiyon filmlerinde ölümsüz oluyor kahramanlar.
    Bir de gerçekten yaşlanmışlar 😖

    YanıtlaSil
Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.