Men in Black mi Women and Men in Black mi ?


Şimşek tanrısı Thor ve Ásgard'ın yeni kraliçesi Valkyrie, uzaylılara karşı dünyamızı kurtarmaya çalışıyorlar. Hem de Avengers ekibi olmadan. 🤔 Sanırım o başka bir filmdi. 🤷‍♂️ Thor filmlerinde beraber görmeye alıştığımız Chris Hemsworth ve Tessa Thompson MiB : International filminde yine baş rolleri paylaşıyorlar. Komedi - Macera türünde sayabileceğimiz bu film, serinin diğer üç filmi ile aynı tempoda ilerliyor. Yazının sonunda söyleyeceğim şeyi başta söyleyeyim. Çerezlik, iyi vakit geçirebilecek bir film arıyorsanız, değerlendirebileceğiniz güzel bir alternatif diyebilirim.





Spoiler vermeden filmimizin konusuna kısaca değinecek olursak; Molly küçük bir kızken evlerine bir uzaylı gelir ve MIB ekibi olaya el koyar. Molly küçük sevimli uzaylının kaçmasına yardım eder. MIB ekibi meşhur zihin silme işlemini annesi ve babası üzerinde uygular ama Molly bu işlemden etkilenmez. Artık tek amacı MIB ekibinin bir parçası olmaktır.

Hikaye örgüsü Molly üzerinden devam ediyor. Merkezin yıldızı konumunda olan Ajan H ile MIB içindeki casusu bulmaya çalışıyorlar. Sanırım bu söylediklerimin çoğu fragmanlarda olan şeyler ve Spoiler vermemiş oluyorum.

Filmin kadrosunda Liam Neeson var ki, kendisini tartışmaya gerek yok. Yine Görevimiz Tehlike filmlerinden aşina olduğumuz Rebecca Ferguson filmde Riza karakterini canlandırıyor. 😂 Dünyanın en çekici ve tehlikeli kadınlarından birisinin adının Rıza olması da çok komik olmuş😂😂😂. Filmde irili ufaklı birçok gönderme var. Başrol oyuncuları Thor filminin başrol oyuncuları olduğu için tabii ki Thor filmine de gönderme yapmışlar. Hatta o sahne fragmanda da yer alıyor. Diğer MIB filmlerine kıyasla sanki daha az uzaylı gördük gibi. Yeni maskotumuz piyon da gayet başarılı.

Siyah Giyen Adamlar ilk çıktığı zaman, bilim kurgu tarzında değerlendirilecek bir film değil de macera - komedi tarzında olması ve bilim kurgu öğelerini barındırması açısından bende Hayalet Avcıları etkisi yaratmıştı. Enteresandır ki her iki serinin de yeni versiyonlarında Chris Hemsworth rol aldı.

Hollywood'da son zamanlarda (son 2 - 3 senedir) en çok tartışılan konu; erkek oyuncuların daha çok ön planda olması, kadın oyuncuların repliklerinin daha az olması ve ücret konusunda da erkeklerden daha az para kazanmaları. Hatta Forbes dergisinin bu konu üzerine bir yazısı da olacak. Bu tartışmadan etkilenen bir film de MIB olmuş. Artık filmlerde bu tartışmalara atıfları sıkça görmeye başladık. "Men in Black" filminde de "Women and Men in Black" şeklinde bir gönderme vardı.

Yazımın başında da söylemiştim ama tekrar etmem gerekirse, kafanızı dağıtmak ve boş vaktinizi geçirmek için eğlenceli bir filme gitmek istiyorsanız veya ailecek gidilecek bir film arıyorsanız bu film sizin için ideal olabilir. 

Yorumlar

  1. Merhaba Serdar, Selamlar.

    Filmi izlemedim. Hakkında bir bilgi sahibi de değilim. Lakin tasarımını çok beğendim. Emek verilerek ortaya çıkarıldığı belli.

    Iyi bloglamalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Blog sayfanızda çok güzel yazılar var. Size de iyi bloglamalar 🙂

      Sil
  2. Yılların koca Men in Black'i oldu Woman in Black. Irkçılık yapmıyorum ama benim de dikkatimi çeken bir şey var, özellikle Netflikş bunu çok yapıyor, Siyahi Kadın kullanma çabası seziyorum, bizim ülkemizde böyle bir durum yok fakat ABD de hala ırkçılık yapılıyor, yapımcılar da ırkçılığın önüne geçmek adına böyle tercihlere yöneliyorlar da abi uygulanacak yer var uygulanmayacak yer var.
    Bir zahmet Men in Black de uygulama, hele ki Netflikş The Witcher'da bizi delirtti. Kitaptan uyarlanan bir dizide kitapta açıkca tasfir edilmiş, bembeyaz kişiyi neden siyahi seçersin. Kızıl Triss bile neredeyse siyah, Allahtan Ciri ve Geralt seçiminde böyle bir şey yapmadılar. Düşünsene Ak Kurtumuz Geralt ya da Altın Kızımız Ciri kömür karası.
    Diyeceğim o ki umarım tez zamanda zoraki siyahi oyuncu güzellemesinden vazgeçerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahah çok haklısın başkan. Bu yorumun üzerine söylenebilecek bir şey bulamıyorum. 😂🤣🤣🤣

      Sil
Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.