Iron Fist 2. Sezon İncelemesi (Spoiler Yok)


Yumruğu parlayan Dany Rand abimizin maceralarını anlatan Iron Fist 2. Sezonu ile geri döndü. Kısa bir süre önce Netflix tarafından dizinin ikinci sezonu yayınlandı. Bu sezonla ilgili söylenecek, anlatılacak çok şey var aslında ama Spoiler vermemek adına bazı şeylerden bahsedemeyeceğim.

İlk sezon karakterleri tanıtmak ve Marvel evrenindeki yerlerini anlatmakla geçti. Kun-Lun ve El ile ilgili temel bilgileri ve aradaki bağlantıyı anlatmaya çalıştı. Bu sezon Dany Rand ve Kun-Lun'dan gelen kardeşi Davos arasındaki hesaplaşmayı konu alıyor. Aslına bakarsanız bütün sezon kabaca bu hesaplaşma ve Danny'nin kendini tanıma mücadelesi ile geçiyor. Gerçi geçen sezonun bitişiyle zaten böyle birşey bekliyorduk.

Bu sezon ilk kez karşımıza çıkan bir karakter var: "Mary Walker". Son derece karmaşık ve olayların seyrini saçma sapan değiştirebilen bir ablamız. Kendisinin ne zaman ne yapacağı belli olmadığı için, bu "Dengesiz" kişilik aslında güzel bir renk katmış.

Netflix, Marvel alemindeki dizilerinde yan karakterleri de güçlü tutmaya çalışıyor. Çizgi romanları okumadığım için gerçekte de böyle midir bilemiyorum ama bir dizideki yardımcı oyuncuları başka bir dizisinde görebiliyoruz. Mesela Clarie Temple karekterini neredeyse bütün Marvel dizilerinin ilk sezonunda gördük. Bu sefer kendisi ikinci sezonda yer almıyor. Onun yerine Luke Cage dizisinden tanıdığımız Misty Knight ablamız 2. sezonda yer alıyor. Rand Corporation tarafından üretilen kolu ile iyi bir bağlantı kurmuşlar. Sanırım çizgi romanlarda da Luke Cage ve Iron Fist serileri baya iç içe. Luke Cage'in ikinci sezonunda da Dany Rand'i Harlem sokaklarında görmüştük.

Sonuç olarak ikinci sezon yine ilk beş bölümüyle biraz durağan ve sıkıcı bir şekilde başlıyor ama son beş bölümü ile bu sıkıcılığı bir nebze olsun telafi ediyor. Sezon sonundaki süpriz de "Nasıl ya ?" dedirtecek türden bir süpriz olmuş.

Punisher hariç bütün diziler 2. sezonunu bitirmiş oldu. Hatta birkaç güne Daredevil'in üçüncü sezonu geliyor. Muhtemelen sıradaki dizimiz Punisher olur ve ikinci sezonunu da önümüzdeki ilkbaharda görürüz.

NETFLIX'de IRON FIST izle

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.