Android için Takvim Uygulaması Önerileri


Arkadaşlarımızın ve ailemizin doğum günlerini, tuttuğumuz takımın maçlarını, hava durumunu, izlediğimiz dizilerin yayınlanma tarihlerini ve daha birçok bilgiyi otomatik olarak nasıl takvimimize ekleyebileceğimizi geçtiğimiz yazımda anlatmıştım. İlgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazıda ise takvimimizi Android işletim sistemli cihazlarımızda görüntülemek için kullanabileceğimiz programlara göz atacağız. 

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. İlla bir uygulama indirmemize gerek yok. Zaten kullandığımız telefonların / tabletlerin içinde bir takvim uygulaması ön yüklü olarak geliyor. Samsung, Sony, LG, Motorola, Asus gibi üreticiler kendi takvim programlarını kullanıyorlar. Her üreticinin takvim programı farklılık gösteriyor. Bu yüzden tek tek üreticilerin takvim programlarının özelliklerini artı eksi yönleriyle burada inceleme imkanım yok. Önerim önce telefonun içindeki takvim uygulamasını kullanmanız, tasarımı / kullanımı hoşunuza gitmezse üçüncü parti bir yazılım yüklemeniz yönünde.

Google Calendar 

İlk göz atacağımız uygulama Google'ın resmi takvim yazılımı. Android'in 5.0 lolipop güncellemesine kadar adeta bir kenara atılan uygulama, Lollipop güncellemesi ile birlikte "Materyal Dizayn" görünümüne kavuştu. Görsel açıdan ferah ve canlı bir görünüme sahip. Google takvim ayrıca eklenti (widget) desteğine sahip. LG G3'de sadece 2x3 büyüklüğünde "Takvim" isimli eklentisi mevcut ama boyutlandırılabilinir yapısı sayesinde istediğiniz ölçüleri kullanabiliyorsunuz. Uygulamanın Türkçe dil desteği de var. Sade ve şık bir takvim arıyorsanız mutlaka "Google Calendar" uygulamasına göz atmanızı öneriyorum. 

Jorte Takvim 

Japonya - Çin - Kore üçgeninden çıkan uygulamalar hep bana garip gelmiştir. Adamların "Smiley" dediğimiz çıkartma hastalığı var. Genellikle tasarımları geleneksel anime / manga etkisinde kalıyor. Ülkemizde bunu seven birçok insan var biliyorum ve onlara saygı gösteriyorum ama kesinlikle bana göre değil. Genellikle bayanların ve anime / manga seven arkadaşların ilgisini çekebilecek bir takvim. Ücretli ve ücretsiz versiyonları mevcut. Ben ücretli üyeliği gerektirebilecek ekstra bir özelliğini göremedim açıkçası. Bu takvimin en önemli özelliği çıkartma desteğinin bulunması. Bu çıkartmalar internetteki Google Takviminizde görünmüyor maalesef. Sadece programla sınırlı kalıyor. Uygulamanın Türkçe dil desteği var. Denemek isteyenler için linkini şöyle aşağıya ekleyelim..



aCalendar 

Kullandığınız takvim uygulaması arkadaşlarınızın doğum günlerini gözünüze gözünüze sokmasını istiyorsanız aCalendar aradığınız program. Arkadaşlarınız doğum günlerini bir gün önceden size hatırlatan aCalendar farklı bir tadsarıma sahip. Ücretsiz versiyonu normal kullanım için yeterli olsa da tüm güzelliklerini aCalendar+ isimli ücretli versiyonuna saklamış. Para verip kullanmak gibi bir niyetim olmadığı için ücretli versiyonunu enine boyuna deneyemedim. Yorumlarına bakacak olursak kullanan arkadaşlar baya memnun kalmış. En son baktığımda 6,99 TL / 4,99$ etiketine sahip olan program gönül rahatlığıyla denenebilinir. Uygulumada Türkçe dil desteği mevcut. Yan taraftaki görsel muhtemelen ücretli sürümüne ait. Ay görünümünde arkadaşlarımın resimlerini göremedim çünkü..

Sunrise Calendar 

Son derece "Cool" bir uygulamayla karşı karşıyayız. "Minimal Design"dan nasibini alan Sunrise mutlaka denenmesi gereken bir uygulama. Son derece sade ve anlaşılır arayüzü, kolay kullanımı, içerisinde barındırdığı hazır takvim desteği (spor,ayın evreleri, bayram ve borsa gibi) ile ön plana çıkıyor. Sunrise ayrıca popüler uygulamalarla senkronize bir şekilde de çalışabiliyor. Bu uygulamalar arasında Facebook, Twitter, Linkedin, Foursquare, Evernote, Github, Todoist, Google Tasks da var. Liste aslında biraz daha uzun ama popüler uygulamaları yazdım. Yukarıda spor diyerek geçtik ama aslında bunu açmakta fayda var. Futbol Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Basketbol erkekler ve kadınlar (Avrupa maçları ve özellikle Euroleague dahil) , Voleybol erkekler ve kadınlar, Formula 1 ve motorsporları, Premier lig takımları elinizin altında. Ayarlardan "Interesting Calendars" a bakmanız yeterli. Aslında Google Takvim inceleme yazımda anlattığım hemen hemen herşeyi bu uygulama ile bir tıklama ile zahmetsizce yapabiliyorsunuz. Uygulama tamamen ücretsiz ve ücretli bir versiyonu yok. Ayrıca uygulama içerisinde Google reklamları da yok.

Digical 

Son olarak inceleyeceğimiz takvim uygulaması ise Digical. Benim de ücretli sürümünü kullandığım uygulama özellikle güçlü widget desteği ile ön plana çıkıyor. Google Calendar ve Sunrise Calendar'dan sonra kullanımı en rahat takvim uygulaması. Ücretli versiyonuna ek olarak abonelikle 15 günlük hava durumunu takviminize ekleyebiliyorsunuz. İşini tam anlamıyla yapan bu takvim uygulamasını herkese öneriyorum. Bu arada uygulamada Türkçe dil desteği de var.

Sonuç ve Değerlendirme 

Yazımda da belirttiğim gibi benim kullandığım uygulama Digical. Ücretli sürümünü kullanıyorum. Uygulamaya para vermemiş olsam muhtemelen Sunrise Calendar kullanırdım. Google Calendar da ciddi bir alternatif. Hala daha karar veremediyseniz, aşağıdaki widget (eklenti) görsellerine göz atabilirsiniz. Telefonumdan aldığım ekran görüntüleri umarım bir fikir sahibi olmanızda yardımcı olur.


Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.