Mimlendik İyi Mi ?



Vay arkadaş durup dururken, hiç aklımda yokken mimlendik iyi mi ? Zamanında çok meşhur olan ama günümüzde popülerliğini yitirmiş olan - ki herhalde öyledir diye düşünüyorum - bu mimleme olayları Üniversiteden beri tanıdığım, fikir alışverişi yaptığımız kardeşim diyebileceğim bir insan tarafından ısıtılıp ısıtılıp önüme kondu. Ne alaka lan, gelin güvey olma demeyin bakınız .


Evet yanlış görmediniz. Sezer işin B*kunu çıkartıp beni Twitter aracılığıyla mimlemiş. Kendisine teşekkür ediyorum öncelikle. Sizi ailecek severek takip ediyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Amma velakin konuya dönecek olursak önce başlıktan başlayalım. Üniversite final sorusu gibi olan başlığımız şöyle: "Bir blog yazarının bilgisayar ve internet üzerine garip prensip ve alışkanlıkları"

Şimdi hocam öncelikle konuda bahsi geçen bir blog yazarı ben  oluyorum zannedersem. Ya da şöyle diyeyim konuda bahsi geçen insanın ben olduğunu varsayarak cevap vermeye başlayayım. Öncelikle internet konusuna değineyim. Türkiye'de internet = Superonline diye bir reklam vardı. Adamlar nasıl bir slogan yaptılarsa aklımda kalmış ama feyk* tabiki. Her ne kadar 3 senedir internet sağlayıcım Superonline Fiberoptik bağlantı olsa da Türkiye'de insanların çok büyük çoğunluğunun anasayfası Google'dır. Bunu önce bir kabul etmek gerek. Benim için internetin 2 tarafı var. Madalyonun bir tarafı Google , diğer tarafı ise diğerleri. İnternete girdiğim zaman Google'ın servislerini kullanırım.

  1. Arama Motoru : Google.com.tr
  2. E - Posta Hizmeti : Gmail
  3. Vidyo Sitesi : Youtube
  4. Haritalar : Google Haritalar
  5. Android : Play (Android Uygulama Dükkanı)
  6. Drive : Google'dan yıllık 20 Gb sanal alanım var
  7. Picasa : Resimlerimi her zaman internet alanıma yedeklerim
  8. Blogger : Haha bu konuda yazılacak çok şey var belki bir yazıda açıklarım
  9. Çeviri : Arada bir işim düşmüyor değil
  10. Google Apps & Google Sites : İkisini de alan adım için kullanıyorum
Google'la aramızdaki ilişki bundan ibaret. Madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak ;
  • Yoğun bir şekilde Torrent ağını kullanırım. Takip ettiğim dizileri indirip, zaman bulduğum zaman izlemek en büyük hobilerim arasında. Demonoid.Com'un kapatılmasından sonra sudan çıkmış balığa döndüm. Yeri gelmişken belirteyim dedim.
  • Bir dosya veya herhangi birşey indirmem gerektiği zaman Google aracılığıyla forum sitelerine başvururum. Genellikle hep aynı kullanıcı adı ve şifreyle kayıt olup, istediğimi alıp kaçarım. İngilizce bir terim vardı ama aklıma gelmedi şimdi :D
  • Sosyal ağları yoğun bir şekilde kullanırım. Facebook , Twitter , Pinterest en çok kullandıklarım arasında geliyor. Facebook hesabımda beni online görünce zıplamayın çoğunlukla annem benim tarafımdan oyun oynuyor. Her ne kadar inanmasanız da gerçek bu.
  • Tarayıcı konusuna gelince. Kullandığım tarayıcı genellikle Firefox'dur. 1.5 sürümünden bu yana Firefox kullanırım. Eklentilerini Türkçeye çevirmek için uğraşırım. Severim ya Firefox'u. Anlamsız bir bağ var aramızda.
  • Haberleşme ve mesajlaşma muhabbetine gelince. 7 gün 24 saat online'ım aslında. Telefon yanımda olduğu sürece bana gelen mailleri, twitleri, facebook gönderilerini anında görürüm. Hatta Google Talk'dan beri yazsanız anında haberim olur. WhatsApp , Viber , Tango , Skype , Windows Live Messenger gibi programlarla da bana ulaşılabilinir. Android telefon kullanırım söylemesi ayıp. Sezer gibi Nokia kullanıp kendime zulmetmem. Parasızlık deme lan bana, git 500 liraya bir android telefon al rahat et.
  • Hobi olarak blog yazarım. Blog sitelerini takip ederim. Son yıllarda yaptığım meslek (Aşçı) ve üniversite (Açıköğretim İşletme) yüzünden pek vakit ayıramadığım bir gerçek. 2005 yılından bu yana ki 7 sene geçmiş severek arada bir birşeyler yazmaya çalışıyorum. Bir çok Blog sayfasını aktif bir şekilde takip ediyorum. Haberleri olmasa da Kelimelerbenim.Com'u ve hayalmeyal.org'u her zaman takip etmişimdir. Havaya girmesinler diye okumamışım, takip etmemişim gibi yapıyorum :) . Her zaman Sezer ve Eser'i takdir etmişimdir. Gözlerim doldu bir saniye :D
  • Bu arada bir konuya da değinmek istiyorum. Kendimi biraz pohpohlamak istiyorum hatta :D Sezer'in de Eser'in de Blogger altyapısı kullanmasında önemli katkılarım vardır. Blogger kullanmaya teşvik etmişimdir. Bunu da belirteyim pardon da :D
  • İşin bilgisayar tarafına kayayım biraz da. Bilgisayarımda her zaman uTorrent, Dreamweaver, Fireworks, K-lite Codec Pack, Nero , PowerIso, Winrar yüklüdür. Bu programlar olmadan rahat edemem. Nefes alamam :D Bunların yanında da tabiki GomPlayer , ExaRadyo , Converter programlarıve birkaç oyun mutlaka yüklü olur.
  • Bilgisayarı anneme kaptırıp hayatıma tabletle devam edeceğim için tablet alışkanlıklarımın farkına varırsam onları da buraya yazmaya çalışırım.
Yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkür ettikten sonra içimde az bir umutla bu geyik muhabbetini Eser'e paslıyorum. Bakalım hayalmeyal birşeyler görebilecek miyiz ?

* Evet itiraf ediyorum, tam bu esnada "Feyk Mi ? Feyk tabi burada resmen Kütahya Porselen yazıyor Al !" yazacaktım ama konuyu daha fazla geyik muhabbetine çekmek istemediğim için vazgeçtim.

Yorumlar

  1. Mimi cevapladığın için teşekkürler adamım. Benim Blogger altyapısını kullanmamı, blog yazmaya başlamamı sağlayan kişi gerçekten de sensin dostum. Sen yönlendirmesen belki de bu işlere hiç girişmeyecek, Facebook'ta okey oynayıp iddaa sonuçlarına bakıp bilgisayarı kapatıp bir insan olacaktım. Ayrıca benim Nokia e72'm senin Android'ine beş çeker oğlum. Mesaj bile atıyo. Hey yavrum hey ...

    YanıtlaSil
  2. Tamam baba sen kaşındın o halde. İddia kabul edildi Android Nokia'ya karşı yazısı yazıyorum :D Savun kendini :D

    YanıtlaSil
  3. Yaz oğlum yazmazsan var ya :)

    YanıtlaSil
  4. Mim için teşekkürler Serdar aynen cevaplanmıştır, ayrıca telefon konusunda windows mobile işletim sistemli telefonum var benim :)

    YanıtlaSil
Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.