Yupppiiii Buff Aldım !


Nereden Çıktı Bu Buff İşi ?



Evde spor porgramları izlerken Trt Spor'da karşıma çıkan bir yorumcu vardı. Adı Ali Ece imiş. Biraz araştırma sonucu öğrenmiş olduk. Enteresan gelebilir ama bu yazıda futbol muhabbeti yapmayacağım. Kafasına taktığı siyah zımbırtı gerçekten hoşuma gitti. Araştırdım, İzmir'de sağa sola sordum ama kafasına taktığı zımbırtı gibi birşey bulamadım. Daha önce internette gezerken gördüğüm ve "Oha bu ne lan!" dediğim Buff ise hiç aklıma gelmedi. Gelseydi zaten İzmir'de değil Internette araştırma yapardım. Hatta ablama falan sordum. Dedim "Abla bak şu adamın kafasındaki zımbırtıdan istiyorum" dedim. Ablamda "Bende istiyorum çirtini ama nerden bulucas biz bunu ?" dedi. -- Ne dedi , kime dedi, niye dedi gibi oldu ama idare edin.-- Daha sonra Antalya'ya geri döndüm. Çalışırken bir baktım şapka yerine bandana takabiliyoruz. Robinson bandanalarından soruştururken 8,90 Euro olduğunu öğrenince hadi len dedim. Buna bu kadar çok para vereceğime gider adam akıllı birşey alırım. Sonra nereden aklıma geldiyse bilinmez Buff diye birşey vardı ben ona bakayım demek aklıma geldi. Hemen geçtim internetin başına ve birkaç araştırma sonucu Buff almaya karar verdim. 

Ali Ece ve meşhur bandanası
Siparişini verdikten kısa bir süre sonra ürün elime geçti. Bir bez parçasıyla bu kadar mutlu olabileceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Klasik "Kaç para verdin ki buna sen" soruları bile moralimi bozamadı. Moralimi bozan tek şey istediğim birkaç modelin ellerinde olmamasıydı. Eğer istediğim modellerde mağazaya gelirse tadından yenmeyecek.

Seçim yaparken ihtiyaca göre seçim yapmanız gerekecek. Bandana , saç bandı gibi şekillerde kullanacaksanız orjinal Buff ideal. Eğer yazın sıcaktan korunmak için kullanacaksanız UV korumalı Buff iyi bir seçim olacaktır. Soğuklar için ise Polar Buff ve Wool Buff tercih edilebilir. Hatta Wool Buff'ın açıklası şu şekilde; Original Buff’tan daha uzun ve %100 merinos yününden yapılmıştır. Bu model yumuşak dokusu ile teninizde pürüzsüz ve ipeksi bir his bırakır. Sekiz farklı doğal rengi ile soğuk havalarda şık ve konforlu bir aksesuar olarak vazgeçemeyeceğiniz Buff modellerinden biri olacaktır.  Ayrıca Buff'ın National Geographic ve Kukuxumusu gibi modelleri de bulunuyor. Kukuxumusu'yu şuradaki yazıdan da hatırlayacaksınız. Şimdi Buff nedir ? Yenilir mi yoksa Giyilir mi ? sorularının cevabına bakalım...

Buff nedir, ismi nereden gelmektedir?

Buff markası, İspanyolcada atkı anlamına gelen “bufanda” kelimesinden türetilmiştir. Multi fonksiyonel Buff ürünleri çok farklı kullanımları olan giyimler gibi, iyi bir performans ürünüdür. Buff’ı yüksek düzeyde konfor, koruma, doğa ve eğlence aktiviteleriniz süresince uygun bir tarz elde edebileceğiniz çok farklı şekillerde giyebilirsiniz.

Neden Buff?

Buff giydiğinizde sürekli rahat hissetmenizi sağlar; soğuk havaya, güneşe, rüzgâra ve değişen dış mekâna göre oranı çok hızlı bir şekilde artabilen havadaki tozlara karşı sizi korur. Performans giyimlerinin yüksek kalitedeki bir parçası olarak Buff, outdoor ekipmanlarına mükemmel bir artı sağlamaktadır.  Çok sayıda tasarım ve renk seçeneğiyle Buff aynı zamanda tarz yaratmanın mükemmel bir yoludur.

Buff giymenin kaç farklı yolu var?

Original Buff’ın en az 12 farklı giyim yöntemi vardır. En çok tercih edilen kullanımları; atkı, şapka, alın bandı, fular, balaklava, güneş-rüzgar yada toz maskesi, bandana, korsan bandana, başörtü, saç bandı ve beredir.

Kimler Buff’a ihtiyaç duyar?

Herkes! Bakterilere, virüslere, toza ve güneşe karşı zayıf olan herkes, mesela; bebekler, çocuklar, gençler ve yaşlılar Buff’a ihtiyaç duyar.

Farklı açık alan ve kapalı alan sporları yapan sporcular, kanser hastaları, saç dökülme hastalığı Alopesi’den korunmak isteyenler, Everest dağına tırmanan sporcular (IMAX Everest filmini izleyiniz), dalgıçlar, Jim Lee gibi kayak efsaneleri, dünya bisiklet şampiyonu Laurent Brochard, Brezilya’nın futbol yıldızı Ronaldo, motosiklet maceraları devam eden Ewan MacGregor ve Charley Boorman, uluslar arası atlet ve yazar Sally Edwards, Buff ‘ı her gün giyenlerin listesi bu şekilde uzar gider.


Buff’ın ölçüleri nedir?

Original Buff ‘ın boyutları, düz bir zemine serildiğinde 50 x 24.5 cm. ağırlığı ise 50 g. dan daha az.

Buff hangi kumaştan yapılmaktadır ve nerede üretilmektedir?

Standart Buff (Original Buff, Junior Buff, Baby Buff, National Geographic, Kukuxumusu Buff):
Rüzgâr geçirmez, nefes alabilen ve koku önleyen %100 polyester mikro fiberden üretilmektedir. Yıkandığında rengi solmaz, çok kısa zamanda kurur ve elastikiyetini kaybetmez. Buff multi fonksiyonlu giyim, İspanya Barcelona’da üretime uygun özel olarak tasarlanmış fabrikada üretilmektedir. Her yıl dünya genelinde milyonlarca Buff satılmaktadır.

Buff Tanıtım Vidyosu (Youtube)



Son Olarak...

Seçtiğim modellere göz atmak gerekirse;

Cru ve Splash Graphite modellerini satın aldım. Abt Grey ve özellikle istediğim Everest / Navy - Polar National Geographic modelini bulamamam büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Seçim yapmak biraz zor olsa da Buff ürünlerini alabileceğiniz birkaç internet sitesi var.
Ben Kutup Ayısı'nı tercih ettim. Hızlı bir şekilde bana istediğim ürünü gönderdiler. En fazla ürün olan site sanırım Kutup Ayısı.

Buff için daha fazla bilgi ve vidyo için www.buff.com.tr' ye  bakabilirsiniz.

Yorumlar

  1. yazarin anlatim tarzinin hayraniyim, okurken icimi mutluluk kapladigini ve gulumsedigimi hissediyorum,sanirim bu durumda kendisinin konuda bahsi gecen cirtinim olmasinin payi buyuk :-) love you cirtini, blog karalamaya ve bir turlu beceremediim hayalimi yasamaya devam et...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Sitenizde 1 adet tanıtım yazısı yayınlamak istiyoruz.
    Sitenize bu yazı karşılığı 20 TL ücret verebiliriz.

    Bu yazıyla birlikte siteniz bilgi bankamıza kaydedilecek ve bundan sonra ki alınacak tanıtım yazılarında sizinle irtibata geçilecektir.

    Eğer bu teklifimizi kabul ediyorsanız lütfen [email protected] mail adresimize site adresiniz ile birlikte geri dönünüz.

    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.