6 Yıllık Efsane Sona Erdi

Avrupa Yakası dün yayınlanan bölümüyle ekranlara veda etti. Son bölümünde Emel Sayın, Cem Yılmaz, Tamer Karadağlı, Cem Davran ve Melis Birkan konuk oyuncu olarak katıldılar. Son bölümü Cem Yılmaz var diye izledim ama Cem Yılmaz'ın olduğu sahneler tam bir hayal kırıklığıydı. Biraz kasıntı bir durumda gibiydi. Melis Birkan da Cem Yılmaz gibi "geçiyordum uğradım" rolündeydi. Geri kalan oyuncular hikayenin akışına serpiştirilmişlerdi.Bir komedi dizisi için biraz fazla hüzünlüydü sanki. Sonuç olarak son bölüm yıldızlar geçidine sahne oldu ve bitti.

Dizi bittiği zaman , dizinin başından sonuna kadar rol alan oyuncuların gösterilmesi çok anlamlı bir jesti bence. Çünkü ayrılan oyuncuların bir çoğu kavgalı bir şekilde bu diziden ayrılmışlardı.

Son Yıllarda Avrupa Yakası
Avrupa Yakası son zamanlarda eski popülaritesinden çok uzakta olduğu kesin. Dizi son zamanlarda sadece Burhan Altıntop karakteri üzerinde dönmeye başlamıştı. Bu da bir yerden sonra izleyicileri sıktı normal olarak. Eskiden çarşamba gelse de Avrupa Yakası seyretsek diyen insanlar bile artık diziyi seyretmez olmuştu. Avrupa Yakası'nın kaldırılması isabet oldu bence. Kaldırılması diyorum çünkü Gülse Birsel teklif gelmesi halinde diziyi devam ettireceklerinden bahsediyordu. Demek ki tatmin edici bir teklif gelmedi ki dizi sona erdi. 


Gelen ve Giden Oyuncular
Dizinin kaderini diziye yeni katılan oyuncular ve diziden ayrılan oyuncular çok etkiledi. Peker Açıkalın "Gaffur" rolüyle diziyi adeta tek başına taşıdı. Gaffur karakteri o kadar meşhur oldu ki Gaffurspor bile kuruldu.  Engin Günaydın 'da "Burhan" rolüyle diziyi elinden geldiği kadar sürükledi.  Tolga Çevik'in "Sacit" rolündeki performansını ve Binnur Kaya'nın "Dilber Hala" performanslarını da unutmamak gerek.

Diziye gelenlerden çok gidenler damga vurdu. Özellikle Hümeyra'nın diziden ayrılışı konu sıkıntısı yarattı. Bu konu sıkıntısı diziye olan ilgiyi düşürdü. Avrupa Yakası'nın "ehtiyarı" büyük oyuncu Gazanfer Özcan da vefat edince diziyi birden hüzün kapladı. Müşfik Kenter gibi bir usta bile diziyi eski günlerine döndüremedi. Daha önceki sezonlarda Evrim Akın ve Bülent Polat'ın diziden ayrılması izleyicilerde bir burukluk yarattı. Ata Demirer'in de gitmesiyle bu dizi bitti gözüyle bakıldı ama Gülse Birsel diziyi ayakta tutmayı başardı.


Sonuç olarak Avrupa Yakası iyisiyle kötüsüyle ekranlara veda etti. Bizleri güldürdüğü günlerin hatırına dizide emeği geçen herkesi kutlamak lazım ...

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.