Tekken : Dark Resurrection

Tekken 5 'in üzerine kurulmuş , üzerine birkaç yeni özellik ve iki yeni karekterin eklenerek PSP severlerin beğenisine sunulan en popüler dövüş oyunlarından biri ... Kısaca Tekken : Dark Resurrection'ı bu şekilde özetleyebiliriz. Psp'de bulunan en iyi üç boyutlu oyunlardan biri olan Tekken : Dark Resurrection  25 Ağustos 2005 günü Amerika'da piyasaya sunuldu. Üzerinden neredeyse dört sene geçmiş olan bu oyunu tanıtmamdaki neden ise ; oyunun Gamespot sitesine göre Tüm zamanların en iyi oyunu (PSP için) olarak gösterilmesi. Amacınız biraz oyun oynamak ve birilerini pataklamaksa bu oyunu çok seveceksiniz.



Oyuna Eklenen Karekterler
Bu oyunu PSP'de oynamadan önce Playstation'da en fazla ya bir ya iki kere oynamışımdır. Çok da seriyi takip ettiğimi söyleyemem. En azından bu oyuna kadar. Ama sağdan soldan yaptığım araştırmalara göre bu oyuna iki yeni karekter eklenmiş. Bunlardan bir tanesi Sergei Dragunov. Adından da anlaşılabileceği üzere kendisi Rus. Vücut geliştirme konusunda bilimsel çalışmalar yapan SPETSNAZ denilen askeri birimin bir üyesi . Biraz psikopat olan bu arkadaş 25 yaşında. Kendisine verilen görevleri tamamlamayı hobi edinmiş , yoketmeyi seven ve barıştan nefret eden bir tip. Dipnot olarak da oyunda en çok tuttuğum karekterdir kendisi. Oyunda Dragunov ile "Divine Fist" mertebesine ulaşmış durumdayım.


King ve Lili

Diğer karekter ise Emily Rocherfort veya bilinen takma ismiyle "Lili". Lili Monaco'lu zengin petrol patronunun tek kızı. 16 yaşında olan bu kız dövüşmeyi çok sevdiği için sokak aralarındaki dövüşlere katılır. Babasından gizli olarak katıldığı dövüşlerden birinde şampiyon olunca Tekken turnuvası için bir davet alır. İşin hikaye kısmı uzun ve ingilizcemin yetersiz oluşundan dolayı hikayenin devamını atlıyorum. Lili dövüşlerde bile güzel ve zarif görünmeye çalışır. Kibirli hali dövüş sırasında bile kolayca görülebilir. Lise öğrencisi olan bu hatun sokak dövüşlerini hobi olarak edinmiştir. Modayı , kazanmayı , babasını ve uşağı olduğunu düşündüğüm Sebestian'ı çok sever. Kaybetmekten , babasını üzgün görmekten ve Mishima Zaibatsu'dan nefret eder. Zaibatsu ne alaka diyeceksiniz , hikaye kısmının devamını okuyun.


Arcade Modu Dereceleri

Oyunun ün ana modundan biri olan Arcade Modu oynadığınızda ve dövüşleri kazandığınızda , dövüşçünüzün derecesi artar. Bazı durumlarda kazanmasanız dahi artabiliyor. Bu durumu tam olarak çözebilmiş değilim. Dereceler enbaşından sonuna kadar şu şekilde sıralanıyor:



Beginner , 9th Kyu , 8th Kyu , 7th Kyu , 6th Kyu , 5th Kyu , 4th Kyu , 3rd Kyu , 2nd Kyu , 1st Kyu ,
1st Dan , 2nd Dan , 3rd Dan , 4th Dan , 5th Dan , 6th Dan , 7th Dan , Shihan , Expert , Warrior , Master , Virtuoso , Champion , Lone Wolf , Destroyer , Berzerker , Sage , Legend , Fujin , Raijin , Dejeti , Lord of War , Dragon Lord , Tekken Lord , Dark Lord ve son olarak Divine Fist *
 
 * Divine Fist : Oyundaki en yüksek derecedir. Bu dereceye ulaşabilmek için Tekken Dojo modunda "Heaven Dojo" yu bitirmek gereklidir. Hatta bitirmekle kalmayıp, Heaven Dojo modundan hemen sonra çıkacak Jinpachi'yi de yenmeniz gerekiyor. Jinpachi'yi yendikten sonra Divine Fist derecesine erişebiliyorsunuz. Eğer karakterinizde hemen "Divine Fist" yazmazsa panik yapmayın. Arcade modda birkaç maç yapın. Oyunun kaydolduğundan emin olun ve oyunu kapatıp açın.


Oyundan Görüntüler

Mini Oyunlar
Tekken: Dark Resurrection'da göze çarpan özelliklerden biri de minik oyunlar. Ancak bu oyunları oyunu açar açmaz oynayamıyorsunuz. Daha doğrusu kilitli ounlar. Bu oyunları oynayabilmeniz için yapmanız gereken şeyler var. Örneğin Command Attack oyununu oynayabilmeniz için Story Modunu iki kere bitirmeniz gerekiyor. Tekken Bowling oyununu oynayabilmeniz içinse Story Modunu üç kere bitirmeniz gerekiyor.

Oyunun diğer gizli özellikleri için buraya ve buraya göz atabilirsiniz...


Tekken Kızları
Tekken bir dövüş oyunu olduğu için oyuncu kitlesinin büyük bir çoğunluğunun erkeklerin oluşturması çok normal. Şu ana kadar Tekken oynayan bir kız görmüş değilim. Varsa da kendilerini tebrik ederim -- tevkifdir o :) *--. Hal böyle olunca oyundaki bayan karekterler de bir hayli güzel , erkeklerin ilgisini çekecek cinsten giyinmişler. Oyunda yedi tane bayan dövüşçü var. Bunlar İrlandalı Anna Williams , Japon Asuka Kazama , Brezilyalı Christie Monteiro , Amerikalı Julia Chang , Monakolu Lili , Çinli Ling Xiaoyu ve son olarak yine İrlandalı Nina Williams.

* Cem Yılmaz ve G.O.R.A'ya sevgiler...


Fotoğraflar için Maxim'in sitesine , Fotoğraf çekimlerini izlemek için Tekkenpsp.com sitesine göz atabilirsiniz.

 Neden Tekken kızları diye ayrı bir paragraf açtığıma gelince. İnternette bu oyunla ilgili araştırma yaparken değişik şeylere de rastladım. Tekkenpsp.com internet sitesi adından da anlaşılabileceği gibi bu oyun için kurulmuş bir site. Site flash tabanlı hazırlanmış ve gayet de güzel olmuş. Siteye girerken yaşımı sorması , yani sitede yaş sınırının olması beni ilk başta şaşırttı. Ama siteyi biraz kurcalayınca kendilerine hak verdim. Sitede Tekken Girls isimli bir bölüm yer alıyor. Bu bölümde Christie , Lili ve Xiaoyu'ya oldukça benzayen modellerin fotoğraf çekimlerine ve fotoğraflarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflara Maxim isimli erkek dergisinin internet sitesinden de ulaşabilirsiniz. Bu sitedeki habere göre oyunun çıkış tarihi olan 2006 yılında çekilen DOA: Dead or Alive (Ölü yada Diri) isimli filmden ilham alındığı da belirtiliyor.



Tekken Fanatiği PSP severlerlere müjde

Ign.com'un haberine göre Tekken 6'nın PSP sürümü de çıkacak. Tekken 6'nın Playstation 3 ve Xbox 360 versiyonlarının bu sonbaharda çıkacağı duyurulmuştu. PSP sürümünün de yine sonbaharda piyasada olması bekleniyor. Oyunda Tekken : Dark Resurrection'da olduğu gibi küçük birkaç eklemenin olması bekleniyor. Tabiki Ad-hoc modu ve Ghost modu* da yeni oyunda olacak. Skaty'de kendi sitesinde bu habere yer vermiş. Ign.com'daki habere ulaşmak için de buraya göz atabilirsiniz.

* Ghost Modu : Arcade Modda dövüşürken oyunu duraklatıp seçeneklerden açabileceğiniz bu mod sayesinde arkadaşlarınızla ve internetten indireceğiniz diğer oyuncuların dosyalarıyla mücadele edebilirsiniz. Ghost Modu sizin oyun sisteminizin analizini yaparak buna göre bir oyun sistamatiği oluşturur. Sizin hareketleriniz ve olaylara vermiş olduğunuz tepkiyle oluşturulduğu için oyunun kendi yapay zekasından daha gelişmiş oyuncular oluşturmanızı sağlar.


Yeni Canavar , Yeni Efsane
90'lı yılların başlarında dövüş oyunlarından bahseden makalede öne çıkan en önemli iki oyun Mortal Kombat ve Street Fighter olurdu. Bu popüler iki oyunun çok sıkı fanatikleri vardır. Mortal Kombat sevenler Street Fighter'a ısınamaz. Aynı durum Street Fighter sevenler için de geçerli. Kendimden örnek vermek gerekirse Mortal Kombat fanatiği olan bir insan olarak diğer dövüş oyunlarından uzun bir süre uzak durdum. Sega Mega Drive 2'deki Mortal Kombat Ultimate oyununu bilenler bilir. Tam bir efsanedir. Ama efsane sona ermiş gibi görünüyor. Yeni Mortal Kombat oyunlarına rağbet istenildiği gibi değil. Bunun en önemli nedenlerinden biri Playstation. Playstation oyun pazarında liderliği ele geçirince dövüş oyunularında da yeni bir canavar yarattı : Tekken.  İşte yeni canavar , yeni efsane.....

Son olarak;
- Tekken: Dark Resurrection ile ilgili bu kadar bilgi bana yetmedi diyorsanız Gamespot'a göz atabilirsiniz.
- Bu oyunu almak istiyorum diyorsanız Amazon.Com'a , Teknosa.Com'a Morfare.Com'a göz atabilirsiniz.
- Bu oyunun Torrent'i yok mudur ? diyorsanız :  GT1 , GT2Btjunkie
- Torrentle kim uğraşacak diyorsanız buraya , buraya ve buraya göz atabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Mustafa Varsak7 Mayıs 2009 01:22

    az oynamazdım bu oyunu playstation da :))

    YanıtlaSil
  2. Ben kızım ve psp de tekken oynuyorum.Ve gayette oynarken zevk alıyorum.Hatta ben Story Battle 'da son maça doğru zorlanınca kuzenim geçiyor!Mesela kız veya erkek olmamakta değil zevk meselesi bu ben mesela sims 2 ve ayriyetten counter strike oynuyorum ve 2sinden de çok zevk alıyorum..

    YanıtlaSil
  3. Walla bu zevk meselesi.Ben kızım gayette Tekken den zevk alıyorum hatta bi bölüm geçemeyince hırs yapıodum 11 kere aynı battle oynamışlıım vardır.Story Battle'da az delirmemiştim ama saolsun kuzim hemen yardımıma koşup geçio bölümleri ayriyetten counter strike 'da oynuorum Sims 2 'de ve tüm grafiği,oynanışı ve orjinal bi hikayesi varsa tüm oyunlardan zevk alırım..

    YanıtlaSil
  4. Tekken, yazımda da belirttiğim gibi PSP'nin en iyi oyunlarından biri olarak gösteriliyor. Birçok insan tarafından sevilmesi çok normal. Sizin de belirttiğiniz gibi bu bir zevk meselesi. Benim belirtmek istediğim oyunun erkek fanatiklerinin çoğunlukta olduğu. Keşke daha çok insan bu oyunu Psp'de oynasa da erkekli - kızlı karışık bir turnuva düzenlense ve biz de katılabilsek :)

    YanıtlaSil
  5. WOW...There's this really great game. i will have a try. This game is fighting game, i like it ,because this game features have ad-hoc multiplayer Battles Using Wi-Fi connectivity of the PSP platform, you can battle against your friends - take your customised, original character against theirs and let the battle unfold.Also this game an all-new intro movie lets you dive into the midst of the world of Tekken, this time with ad-hoc multiplayer mode to fight against friends as well as more items to customize your favorite characters. At the same time , the features of game is stunning graphics.So you can action for more fun against friends.
    Otherwise , i also found some games form httP://www.pandamimi.com.It is a really very good URL, from which I enjoyed a great discount and the service is very good! You must try them once!

    YanıtlaSil
  6. I'm very happy to discover this web site. I need to to thank
    you for ones time due to this wonderful read!!
    I definitely appreciated every bit of it and I have
    you book-marked to look at new things on your
    blog.

    Here is my website - moto g india; ,

    YanıtlaSil
Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.