Ramses Serisi

Mısırın en çok bilinen hükümdarlarından biri olan Ramses'in gençliğinden başlayarak sanıyorum ölmüne kadar geçen süreyi ele alan sürükleyici bir roman dizisi. Sanıyorum diyorum çünkü Ramses 3 : Kadeş Savaşı kitabına yeni başladım. Gerçekten sürükleyici bir roman okumunazı tavsiye ediyorum.

Christian Jacq´ın Fransa´da satış rekorları kıran bu tarihi kurgu roman dizisinin ilk kitabı, 60 yıl boyunca Mısır İmparatorluğunu yöneten firavun 2.Ramses´in çocukluğuyla başlıyor. Ramses´in babası firavun 1.Seti, sevilen bir hükümdardır ve ülkesini dünyanın en güçlü imparatorluğu yapmıştır. Şimdi sorun, ondan sonra tahta kimin geçeceğidir. Genç Ramses´in rakibi, kurnaz ve kıskanç ağabeyi Şenar´dır. Şenar´ın komploları karşısında ise Ramses´in gerçekten güvenebileceği çok az kişi vardır.


Ramses yakında Mısır tahtına oturacaktır. Güçlü bir firavun olması için gereken her şeye sahiptir: Onu koşulsuz seven karısı Nefertari ve annesi, çocukluğunda edindiği güçlü arkadaşlıklar. Yine de genç firavun tahtını korumak için büyük bir mücadele vermek zorundadır. Çünkü düşmanları Ramses’i tahttan düşürmek için yeni planlar yapmaktadırlar. Ramses, ağabeyi Şenar’ın tuzaklarından, gizemli bir büyücünün kara büyüsünden ve Hititlerin entrikalarından kurtulmayı başarabilecek midir?




Silah gücü çok üstün olan Hitit ordusu Mısır´ı tehdit etmektedir. Büyük savaş kaçınılmaz görünmektedir. Kötü bir büyüye kurban olan karısı Nefertari´nin sağlığı çaresizlik içinde giderek bozulurken ve Mısır topraklarında Hititlerin casus şebekesi ortalığı kasıp kavururken Ramses savaşı nasıl kazanacaktır?




Kadeş Savaşı´nda kazandığı başarıya rağmen Ramses, güçlü Hitit İmparatorluğu´nu dize getirememiştir. Ramses, savaşmayı sürdürmektense, karşılıklı görüşmelerle aralarındaki anlaşmazlığı çözmeyi sever; çünkü onun için Kraliçe Nefertari´ye karşı duyduğu sevgi, savaş alanlarının heyecanından ve zaferlerin görkeminden çok daha üstündür. Nefertari´ye karşı duyduğu sevgiyi tüm dünyaya kanıtlamak için, Ramses, ona olabilecek en müthiş hediyeyi sunmaya karar verir. Sonsuza kadar sürecek aşklarını simgelemek üzere Ebu Simbel´de bir tapınak yaptıracaktır. Bu arada, uzun süredir kayıp olan arkadaşı Musa´nın Pi-Ramses´e geri dönmesi, olaylara yeni bir yön verecektir.

Artık elli yaşına gelmiş olan Ramses´in hükümdarlığı altında, Mısır refah içinde yaşamaktadır. Ancak Hükümdar´ın destansı kaderi, yaşlılık yıllarını huzur içinde geçirmesine fırsat tanımamaktadır. Ramses, Hititlerle olan barışı korumak, isyancı Libyalıları bastırmak ve Mısır´ı yıkmak isteyen karanlık güçlerle sürekli olarak savaşmak zorundadır. Zaman, Ramses´in hep yanında olan arkadaşlarını teker teker çekip almakta ve her ölümle birlikte, Hükümdar düşmanlara karşı yaptığı savaşta giderek yalnızlaşmaktadır. Ve nihayet en son düşman ile karşılaşma anı geldiğinde, Ramses, Batı Akasyası´nın altında oturup onu bekleyen yolculuğuna hazırlanacaktır.

Kitabevi: Remzi Kitabevi

Yorumlar

Lütfen bizimle fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Yorumlarınız bizim için önemli.